Spa i Turkiet 2023

Spa i Turkiet
Turkiet spa brytning med traditionen . Turkiet , med sina många varma källor redan från tidigare år , en oas för välbefinnande turism . Historien om den traditionellt turkiskt bad , hamam är från medeltiden . De flesta av de närvarande används hammam i Turkiet är hundra år gamla . Fastställande av stränga renhet av islam . Byggandet av de hammam är utformade enligt ett fast mönster , på utsidan , de är lätta , men på insidan ser du besökaren ett överflöd av marmor . Endast i Istanbul hittar du mer än 100 offentliga bad, där könen separeras strikt . Ett besök på en lokal hamam är en av de mest underbara upplevelser under din Turkiet semester . Hennes vistelse i en typisk bad tar ungefär två timmar . Generellt fortsätter allt enligt ett fast mönster : Först du svettas på en varm sten ca 20 minuter , detta följs av en skrubb med en fast råsilke handske eller gethår ​​, nästa steg du från hals till tå gnuggade med naturlig olivtvåloch försiktigt masseras . Den avslutas med en oljemassagedär du kommer att " knådas och sträcks . " Vad som följer är tydlig : du känner dig som aldrig förr avslappnad och föryngrad .
Simma och koppla av , koppla av med fisk . Under din wellness semester i Turkiet inte bara återstår naturligtvis en hamam . Landet har mer än 1.000 varma källor vars temperaturen varierar från 20 till 100 ° C , den helande egenskaper hos mineralkällor i antiken var redan känd . Det är därför inte förvånande att många spa och wellness hotell och deras vårdinrättningar såg en stadig ökning . Gästerna kan bero på naturen av deras klagomål välja mellan svavelrika källor , termiska gyttjebad och varma källor klassiska . De flesta pooler är belägna i västra Turkiet och de är lätt tillgängliga från Istanbul , Ankara och Izmir . Den förmodligen mest kända kurorten i östra landet Pamukkale , som ligger i nordvästra Anatolien . En riktig höjdpunkt är förstås de vita kalkstensterrassernai Pamukkale . De är bland de mest besökta platserna i Turkiet . I dag ska man inte bada i terrasser , men de varma källorna vid Pamukkale olika hotell erbjuder ett bra alternativ . Nära provinshuvudstaden Sivas i centrala Anatolien , hittar du spa Kangal . Hans salt -och svavelrikt vatten ger en myriad av små fiskar livsmiljö . Fisken är mycket användbara och hjälpa till i läkningen av hudsjukdomar , de gör huden ren genom att gå på knapra . Folk från hela världen besöker Kangal , att dra nytta av hjälp av de små "flytande läkare . "
De flesta större hotell i Turkiet har eget hamam och erbjuder många attraktiva spa-paket . I många badhus inkluderar ayurvediska behandlingar .

Turkiet utflykter