Afyon avkopplande vistelse i Turkiet

Afyon
Afyon ligger mellan bisarra klippor och en vacker vallmoodling . Staden erbjuder en avkopplande vistelse med dess många sevärdheter och många evenemang . Afyon är känd för sina unika hantverk och festivaler .
Plats och klimat .. Afyonkarahisar som staden heter , ligger i den självbetitlade provinsen i västra Mindre Asien i Egeiska regionen . Afyonkarahisar ligger på den västra kanten av foten av bergen Sandikli Dagi . Varma somrar och snörika vintrar präglar kontinentalt klimat . Medan torkan på sommaren dominerar , släppa in vintertemperaturer ibland under minus 30 grader , perfekt för vintersport . Vid foten av berget hittar du mitt i staden , med sina smala gator , gamla hus och en underbar marknad . Slottet av Afyon anor från 1350 f Kr . På den norra utkanten av staden hittar du Altýngöz Köprüsü Bron från år 1209 . Reliker från det förflutna finns utställda på det arkeologiska museet . En särskilt vacker moské i 1272 , är den Ulu Cami , tillsammans med sina 40 rader av träpelare . Att inte tala om monumentet Zafer Abidesi i centrum . Både på sommaren och på vintern finns det olika aktiviteter : vandring, cykling , skidåkning , och föra ett besök på hamam .
Dessutom finns det olika festivaler i Afyon : en brottning festival och en cherry blossom festival . Dessutom , olika utställningar och hantverk.

Turkiet utflykter