Elazig ett attraktivt resmål i Turkiet

Elazig
Elazig en attraktiv semesterort med historiska platser i Turkiet . Den unika atmosfären i landskapet i och runt Elazig Turkiet erbjuder en spännande och händelserik semester för hela familjen . Elazig ligger i Anatolien , på en höjd av 1067 meter över havet . Staden är också en provinshuvudstad och har mer än 300.000 invånare . På sommaren kan temperaturen nå 46 grader Celsius på vintern skarp kontrast på minus 40 grader Celsius.
Sevärt : en särskild höjdpunkt är den Ulu Camii från år 1165 . Från perioden av Seljuksen är : Alacant Camii med arkeologiska fynd och Arap Camii Baba . Spår av det förflutna kan också hittas i Harput citadellet. Harput har viktiga verk av Maria kyrka , den arabiska Baba Mecid Meydan moskén och många hammam .
De bergskedjor och Hazarbaba Mastar erbjuder sina höjder av 2.300 meter med spektakulär utsikt över Keban och Hazar reservoarer . Den Hasar reservoar , är ca 22 km från Elazig . Ett annat naturfenomen är de Buzluk grottor . Särskilt intressant är museet i Elazig . Du kan ta med mattor och etnografiska verk skåda. Vid entrén kan du hästformadegravstenar och flera sten verk från olika epoker skåda . Floran och faunan är vacker , kan du slappna av . Den Hasar Sjön är ett populärt turistmål , kan du njuta av fiske , picknick , vandring och simning . Naturen är orörd och ovanlig skönhet . Under behållaren måste vara en gammal stad är. Skidorter utvecklas , lokala aktiviteter lockar många turister , de Buzluk grottorna erbjuder möjlighet till en spännande underjordisk utforskning . Dessutom är den fin turkisk mat och en semester i Elazig komplett och du kommer att prata om det senare.

Turkiet utflykter