Palandöken den mest spektakulära skidorten Turkiet

Palandöken
Tillbringa din skidsemester i Palandöken , är det i särklass mest spektakulära skidorten Turkiet . Körningarna är långa och den brantaste , med en total längd på 28 kilometer och en höjd av 1000 meter . Du kommer att känna ren adrenalin här . Skidcentret ligger nära Erzurum , huvudstad i provinsen , på norra sluttningen av Palandöken , stiger till en höjd av över 3000 meter . Du kan välja mellan enkla backar för nybörjare till svåra backar för erfarna skidåkare . På grund av sitt geografiska läge , varar säsongen från november till juni.


Kvällarna är sluttningarna av Palandöken till ca 22 timmars starkt ljus.
Hur man når Palandöken ? Du kan ta ett plan från Ankara eller Istanbul till Erzurum . Flygbussen från flygplatsen till orten tar bara tio minuter. Du kommer sedan att föras till en av de många bussar till berget . Skidområdena är ca 2000-3000 meter. Palandöken har fem stolliftar, en skidlift , två barnliftar och en gondol .
Några mycket bra hotell, en mysig ski lodge, bra restauranger för att göra din vistelse i Palandöken komplett. Naturligtvis kan du hyra din utrustning och skidlektioner ges .

Turkiet utflykter