Troja Turkiet

Troja
Troja, ett turistmål i Turkiet . Alla vet historien om Troja av Homeros Iliaden, som berättar om det trojanska kriget. Staden ansågs ointaglig erövrades av grekerna med en lista.
Grekiska soldater gömde sig i en trähäst , som gavs . Genom trojanerna för en välkomstpresent Under hälsningen kom soldaterna från hästen och erövrade Troja . Huruvida detta krig har någonsin förekommit , är det fortfarande oklart , kanske är det bara en historia . Den antika staden Troja i nordvästra Turkiet upptäcktes av en tysk affärsman och amatörarkeolog Heinrich Schliemann 1873 . Arkeologerna fann resterna av staden , som förstördes under år 2450 f.Kr. av en brand . Ögonblick senare , fann han skatten av Priamos , kung av Troja . De utgrävningar och arkeologisk forskning i regionen fortsatte . Resterna av det gamla Troja ligger nära den turkiska staden Truva , som nu har blivit ett turistmål . Regionen har förklarats en nationell historisk park 1996 . Under 1998 ruinerna togs upp på världsarvslistan av Unesco .
Förutom ett antal arkeologiska lämningar också en trähäst byggs . Via en stege kan du klättra i lastrummet på den 20 meter höga häst. Många av den antika staden Troja inte längre syns . Utgrävningarna finns på en kulle cirka 6 kilometer från kusten . Den ligger i ett vackert område i västra Turkiet. Kust Dardanellerna erbjuder vackra stränder , som konkurrerar med stränderna i de berömda skidorterna i söder kan lätt .
Vackra logi finns i den vackra hamnstaden Canakkale. Där kan du promenera genom vackra orientaliska basarer och god mat i en av de många restaurangerna.

Turkiet utflykter