Semester i Turkiet Datça halvön

Datça
Den nästan 100 km långa Datça halvön väster om Marmaris . I början av halvön , korsade du sydgående en vild romantisk och dels ensam landskap , innan du når den livliga kuststäderna runt Turunc . Du kommer att hitta ett underbart hotell och ett antal villor . Längre ner på vägen till Datca , du med Hotel Hisaronu annat alternativ för en lugn semester i en bekväm miljö . En mycket trevlig bergsväg kör höger bakom Marmaris från detta pass har du en underbar utsikt över bukten i Gokova och å andra sidan , kan du se den grekiska ön Symi under en klar dag . Tidigare resan från Marmaris till Datca var tidskrävande , nu kan du nå Datça i ungefär en halvtimme . På andra sidan av passet , mot Datça du kommer först i ett jordbruksområde , en bördig slätt , men när som helst kan du ta ett dopp i havet .
Strax före Datça du ser på avstånd ruinerna av några väderkvarnar, som står på en kulle . De har blivit en slags symbol för byn . Staden har en fridfull atmosfär . Inget krångel , massor av små butiker , en marknad och mysiga restauranger med tabeller direkt på stranden till exempel. Två stora vikar dominerar stadsbilden , om en vik är marinan och på den andra hittar du vackra stränder .
Kaféer och barer håller öppet i Datça tills tidigt på morgonen och i restaurangerna du särskilt njuta av fiskspecialiteter . Stolt över alla faciliteter är Datça skonas massturism och i Datça du verkligen fått som gäst .

Turkiet utflykter