Ryssland kris "möjlighet för turkiska turism"

Turkiet ser möjligheter för turismen i 2015, trots krisen i Ryssland. Om flygbiljetter är billigare, kommer ännu fler ryssar kommer till Turkiet. Krisen i Europa och Ryssland, ger goda möjligheter för turistnäringen i Turkiet, enligt Başaran Ulusoy, chefen för den största turistorganisation i Turkiet, kommer flygbolagen att vara i enlighet med de sjunkande oljepriserna, deras biljettpriser måste också minska avsevärt. Başaran Ulusoy kallar "Låt flygbolagen stödja oss genom att sänka priserna."
Inom turismsektorn i Turkiet är 800.000 anställda och sektorn lockar främst ett stort antal ryska turister. Den senaste tidens försvagning av rubeln är fortfarande ett stort problem för nästa år, vilket skulle kunna spendera mindre. "Utveckla förbindelser med Ryssland är mycket viktigt för oss", säger Başaran Ulusoy. Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan har mycket goda relationer med sin ryske kollega Vladimir Putin.
Turistnäringen har blivit mycket viktigt för Turkiet och har tiodubblats under de senaste tio åren. Turism är inte bara viktigt ur ekonomisk synvinkel, turism innebär civilisationen, utveckling och fred. Turkiet är naturligtvis känd för sin sol, hav och sand, men även turismen mer fokuserade på kulturen i landet växer och kan bli ännu viktigare.

Turkiet utflykter