Belek tipsar

 

Belek är Turkiets golfhuvudstad och är hem för oklanderliga golfbanor som är kända över hela världen. Det spelar ingen roll om du är en nybörjare golfare; du kommer fortfarande att välkomnas på greenen. Även om du inte är en ivrig golfspelare, oroa dig inte, Beleks historia har mycket att erbjuda dig.

Resortens omgivande landskap har formats genom århundradena och väntar bara på att utforskas under semestern. Upptäck de bästa sakerna att göra i Belek.

Bästa golfbanorna

Ett besök på de vackra golfbanorna i Belek är ett måste för alla golfentusiaster. Området har spelat flera internationella golfturneringar, inklusive PGA European Seniors och Ladies European Tour.

Beleks spektakulära landskap ger en unik golfupplevelse i bakgrunden av tallskogar och de snötäckta Taurusbergen.

Du kan bo på en av de många lyxiga All Inclusive-golfresorterna i Belek, eller helt enkelt resa till en av golfbanorna för en dags lek. Se till att boka i förväg eftersom vissa starttider kan fyllas upp snabbt.

Naturligtvis vill inte alla golfare spendera varje ögonblick på green. Det finns många fler saker att göra i Belek som kommer att se till att hela familjen har det bra, till exempel en resa till den orörda stranden.

Sköldpadda häckar

Resortens turkosblå vatten, 16 kilometer långa sandstrand och skuggiga tallar gör den idealisk för barn. Du kan njuta av det turkiska solskenet året runt och koppla av på en av de många solstolarna. Föredrar du att njuta av lite vattensporter? Hoppa på en trampbåt, försök att hålla balansen medan du åker vattenskidor eller snorkla för att se undervattensevärdheterna. Denna vackra strand är älskad inte bara av turister och lokalbefolkningen, utan också av skyddade tjurhuvuden och gröna sköldpaddor. Om du har tur kan du se dem på långt håll, men du måste hålla dig långt borta från häckningsplatserna.

Avkopplande hamam

Om att koppla av på stranden är din idé om den perfekta semestern, varför inte sänka avkopplingsfaktorn till 11 och prova en tur till ett lokalt hamam eller turkiskt bad? En populär turkisk tradition sedan urminnes tider, att besöka ett hamam kommer att få dig att känna dig utvilad och avslappnad. Ta på dig baddräkten och luta dig tillbaka i en av de marmorbeklädda bastuområdena. När du har svettats ut dina gifter, njut av en kroppsskrubb och massage. Det kommer garanterat att bli en höjdpunkt på din semester och borde definitivt stå på din lista över saker att göra i Belek.

Utforska vidare

Ge dig ut från Belek och tillbringa en dag med att utforska den antika staden Antalya. Bara 40 minuter från Beleks lyxhotell kan du vandra runt i stadens många butiker, basarer och restauranger. Njut av mer av den lokala historien med en kort 20-minuters bilresa till den romerska amfiteatern i Aspendos. En av de bäst bevarade amfiteatrarna i den antika världen. Aspendos har också andra antika ruiner som en stadion och resterna av en romersk akvedukt.

Gå västerut i en halvtimme till den antika grekiska staden Perge eller det grekiska Apollontemplet, som du kan se på Side-halvön, båda är väl värda en dagsutflykt. Med så många saker att göra i Belek är vi ganska säkra på att du kommer att återvända till denna populära semesterort mer än en gång!

För en dag av nöje och spänning, bege dig till Troy Aqua Park och Dolphinarium. Ha timmar av kul när du susar nerför 15 olika vattenrutschbanor, en surfsimulator, galna floder och vågpooler. Spänningssökare kommer att älska Hera- och Zeus-rutschbanorna som börjar från ett knä som vickar 20 meter över marknivån. Kul för hela familjen, det finns till och med områden reserverade bara för barn med pooler och vattenfall att paddla i. Det är lätt att tillbringa en dag här eftersom det finns en mängd olika kaféer, solstolar och parasoller tillgängliga. Delfinariet ligger bredvid vattenparken. Här kan du se vattenshowen med vita valar, delfiner och sälar. Det finns också en möjlighet att simma eller ta ett foto med de fantastiska havsdjuren.

Beleks unika turistutveckling har förvandlat landet till sex massiva mästerskapsgolfbanor, inklusive Tiger Woods som pryder sina greener. Med totalt nästan 20 golfbanor utspridda över den frodiga tallskogen och underbart klimat är det ingen överraskning att Belek är en av Europas ledande golfdestinationer.

Den berömda National och The Montgomerie Maxx Royal Golf Club finns i Belek, tillsammans med andra golffavoriter bekvämt belägna nära hotellbyarna. Golfbanorna i världsklass är öppna för både nybörjare och experter för att fullända sina färdigheter.

a dig att spela med vita tees, på en green i perfekt skick och med utmärkta klubbhus välfyllda med förfriskningar för att göra din golfupplevelse så avkopplande som möjligt. Med de olika banorna och svårighetsnivåerna som finns tillgängliga, garanterar det att dina färdigheter kommer att utmanas.

En dagsutflykt till Manavgat rekommenderas för att upptäcka dess rika historia och attraktiva basar där du kan köpa allt från hemlagad mat till souvenirer. Denna plats är inte bara full av intressanta saker att upptäcka, du kommer också att upptäcka att den livliga staden ligger mycket nära det berömda landmärket; Manavgatfallen.

Det bästa sättet att njuta av den naturliga skönheten i fallen är med båt. Tillbringa en dag på Manavgat River Cruise, segla längs vattnet för att se stadens vackra landskap och charmiga charm. Fallen är låga men sträcker sig en enorm längd över floden, njut av att lyssna på kraften från vattenkaskaden över klipporna nedanför.

Efter fototillfällen kan du njuta av en avkopplande flodkryssning och se det kalla vattnet blandas med det varma. Du kommer att få chansen att simma i det svala flodvattnet och se några av de fiskar som häckar i området, som öring.

En utsökt måltid serveras tillsammans med underhållning på båten innan du beger dig in i landet för att utforska en av de största moskéerna i landet och Manavgat Market.

Ta en halvtimmes bilresa och upptäck den historiska betydelsen av den antika staden Perge. Bli förvånad över de välbevarade romerska ruinerna som går tillbaka till 1300 f.Kr. och den enorma amfiteatern som hyste 14 000 människor. Se resterna av det romerska templet, gamla skolbyggnader, bad och den vackra entrén som en gång vaktade denna stora stad.

Ta en guidad tur för att upptäcka intressanta fakta om invånarnas liv och den fascinerande metoden för vattendränering genom staden. Denna imponerande antika stad sägs ha unika egenskaper som skiljer sig från andra som Efesos vid Selçuk och Troja vid Çannakale.

Om du tittar noga noga kommer du att se vackra stenristningar, detaljerade sniderier och marmorreliefer som en gång prydde området.

Turkiets rika historia är synlig genom de gamla ruinerna som grävts ut över hela landet. Men en av landets mest kända platser behövde inte utforskas; den romerska teatern i Aspendos är från omkring 160-180 e.Kr., och dess imponerande konstruktion har bestått tidens tand.

Idag är det fortfarande en spektakulär syn och nästan 400 000 människor samlas varje år för att se detta antika under. Antalya kan vara känt för sin yachtfyllda gamla hamn, sandstränder och turkosa vatten. Men precis utanför dörren väntar detta 2 000 år gamla under på att du ska upptäcka. Du hittar den i den närliggande byn Belkis, och den anses vara den antika världens bäst bevarade romerska teater.

Teatern tros ha byggts på 200-talet, under den romerske kejsaren Marcus Aurelius, som en gåva till två rika bröder. Även efter all denna tid står den fortfarande med en höjd på cirka 22 meter och är i vackert skick.

Gå upp för trappan så ser du den enorma arenan i all sin prakt; upp till 7 600 personer skulle en gång ha tagit plats här för att titta på underhållningen. Gå rakt upp till toppen av trappan och kliv genom de intrikata, handsnidade valven för panoramautsikt över den härliga turkiska landsbygden.

Upplev Aspendos internationella opera- och balettfestival

Denna antika amfiteater är inte bara en populär turistattraktion utan också värd för den internationellt hyllade Aspendos International Opera and Ballet Festival. Den hålls i september och du kan förvänta dig en helt unik atmosfär som du aldrig har upplevt förut. Akustiken är otrolig, så även om du är längst bak kommer du att höra varje ton. Den historiska miljön och de hisnande föreställningarna gör detta till en av de bästa platserna i världen att höra opera och se balett.

Detta evenemang har arrangerats av den turkiska statsoperan och balett sedan 1994. Den varar i tre till fyra veckor och tusentals människor går på en serie föreställningar varje år. Accepterad som medlem av European Festivals Association 2003, har den också förtjänat sin prestigefyllda plats bland andra festivaler i världen.

Ursprungligen var huvudsyftet med festivalen att bryta ned barriärerna för religion, språk och ras genom att föra människor samman genom konst, musik och dans. Idag kommer artister från hela världen för att uppträda i denna unika miljö, så det är säkert att säga att målet har uppnåtts.

Programmet innehåller en blandning av populär och experimentell opera, balett och klassiska konserter. Tänk på ikoniska produktioner som Madame Butterfly, Sleeping Beauty och Swan Lake. Oavsett om det är Moskva statsbalett, Istanbuls statsopera och balett eller Antalya statsopera och balett på scenen, kommer varje föreställning garanterat att bli en hisnande upplevelse, och teaterns spektakulära miljö gör den ännu mer imponerande.

Du kan också förvänta dig att scenografin och kostymerna matchar artisternas höga standard. Se föreställningen bekvämt och packa lite kuddar, mat och dryck (se till att inte prassla på omslagen när de uppträder) och ta ett paraply om det skulle regna.

Många turer finns tillgängliga som tar dig från Antalya eller Side till teatern. Alternativt kan du åka kollektivt; hoppa bara ombord på en stadsbuss till Serik och transfer därifrån till Aspendos. Eller så kan du boka en privat taxi för dig själv om det passar dig bättre

Turkiet utflykter