Kas semester i Turkiet mellan kulturer

Kas
Kas semester i Turkiet mellan kulturer. Den verkliga turkiska livsstilen och en touch av Grekland, är detta en märklig kombination och en bra anledning till Kas hålla din semester . Staden omkring 10.000 invånare på Medelhavskusten i Turkiet , utvecklats under åren från enkla sömnig fiskeby till en riktig semester pärla . Många små hus i den grekiska stilen fortfarande definierar ansiktet av Kas . Kas grundades av Lycians kallade Habesos . Senare var det stadens namn ändrades Phellos . Det område av hamnen hette Antiphellos . Under romartiden , Antiphellos blev till och med den viktigaste staden i regionen . Hantverk från olika kulturer, samt oliver , olivolja , vin och fijna woods skeppades eller såldes från Antiphellos. Den nuvarande Kas är nationellt känd som en stor destination . Bra hotell, stränder och restauranger väntar semesterfirare . Underhållning - och vattensporter är uitstekend.Van de negativa aspekterna av ett turistcentrum , till exempel påträngande gatuförsäljare , Kontanter är fortfarande bevarade . Öster om staden , hittar du den " Büyük Cakil " Beach , en vacker vik med en stenstrand . " Liman Agzi " är en fin stenig strand , kan du nå med dolmus båt . Rekommenderas också området mellan Kas och Kalkan , " Kabutas pirater " .
Cash för sportfantaster
En semester i Kas erbjuder en perfekt blandning av lugnande lättja och motion . Det kristallklara vattnet med många fiskar mening , inbjuder till snorkling och dykning . Det finns dykskolor i Kas. Resebyråerna är också kanot -och kajakturer erbjuds på Xanthos floden och nära Kekova .
De bästa restaurangerna i Kas finns längs hamnpromenaden . Bars är också i hamnområdet .
De mest populära klubbarna är lite längre från centrum . Den populära " Full Moon- Open - Air " Disco nås av disco buss . Många barer har livemusik , värt ett tips är " drottningen bar" .
De många sarkofager i Kas vittne till den långa historien om staden . Ett måste på din semester är det altlykische grav , som pryder mitten. En annan kulturell landmärke i staden är amfiteatern i Antiphellos . Det grundades det första århundradet f.Kr. och är förvånansvärt välbevarad . Utsikten härifrån når till den grekiska ön Kastellorzio .

Turkiet utflykter