Miletos i Turkiet känd av berömda son

Miletos
Den antika staden Miletos i Turkiet är mest känd för sin mest berömda son , den grekiske matematikern och filosofen Thales från Miletos , som bodde i Miletos .
Numera i Miletos endast välbevarade ruinerna av grekiska och ottomanska byggnader , som ligger i centrum av den turkiska nationalparken Dilek Yarimadasi . Ursprungligen staden precis vid Egeiska havet , men igenslamning av floden Meander kusten i väster flyttas . Miletos själv inte längre bebodda , är byn Balat närmaste bosättning . Om du besöker den antika ruinstaden , kan du obehindrat spår av arkitekturen i det förflutna skåda .
De största attraktionerna är i Miletos : Teatern från Miletos , en verklig devis välbevarade grekiska teatern med sin karakteristiska halvcirkelformade tribun . Det var i den 4: e århundradet f Kr . byggt och senare utvidgats av romarna . Det var en av de största teatrarna i västra Turkiet med en anmärkningsvärd kapacitet på 15.000 platser .
Baden av Faustina Miletos är belägna söder om teatern , de var byggda i 2: a århundradet f.Kr. . av romarna , och betonade den sociala betydelsen av de romerska baden . Du kan fortfarande känna igen mycket väl de olika komponenterna i ångbastun , enskilda rum , till exempel simhallar , omklädningsrum och idrottsanläggningar . Andra sevärdheter inkluderar Nymphaeum , tidigare ett tempel som en gång ägnades åt olika gudar, gudinnor och nymfer och Ilyas Bey

Turkiet utflykter