Priene landmärke på västkusten av Turkiet

Priene
Priene om du funderar på att det förflutna i Turkiet . Som tillbringar sin semester på västkusten av Turkiet och skulle vilja göra med det förflutna av landet , kan en resa ta en utflykt till de platser Selcuk , Miletos och Heraclea . Dessutom har du möjlighet att besöka . Ligger på vägen till Soke Miletus ruinerna av Priene Priene är en av de mest berömda sevärdheterna i regionen .
Denna gång ligger i södra hamnstad som grundades av jonerna . I den 6: e århundradet f Kr . Det var inte bara en riktig hamn, men utvecklades av Lydiansen också som ett kulturellt centrum . Gatorna var arrangerade i en tarm plattmönster. En hög stenblock tjänade som platsen för Akropolis . Då uppstod vacker marmor byggda byggnader . Den gradvisa tillväxtland, förlorade hamnen på 13-talet kraftigt i betydelse . Sedan 17-talet var ruinerna av Priene allt större uppmärksamhet . Efter utgrävningarna runt 1900 intresset bara ökat .
Numera kan du njuta av loppet av gator, trappor, branta stigningar , marknaden och mötesplats , teater , ruinerna av Athens tempel , ett tempel till Zeus , fiskmarknaden , en high school , templet - house Alexander den store och de stiftelser och ruinerna av många andra hus . Det hela ger en tydlig bild av livet i staden , som också jämförs med den grekiska Pompeji .

Turkiet utflykter