Sanliurfa kulturskatter i Turkiet

Sanliurfa
Sanliurfa fascination av turkiska traditioner . Sanliurfa ligger i Övre Mesopotamien förkroppsligar de kulturskatter i olika åldrar , gamla och moderna blandas med arabiska och turkiska traditioner . Här börjar ditt äventyr semester i en rogivande atmosfär . Sanliurfa är en av de äldsta städerna på gränsen med Syrien , nordväst om Harran Ovasi . Du hittar den orientaliska inflytandet i basarerna och i den gamla delen av staden . I det arkeologiska museet i utkanten av staden fynden från Urfa och Harran är utställda . Det är en mosaik av syrierna från den 3: e -talet , som enligt legenden kom från en grotta på berget .
En annan attraktion är Halil Rahman Medresesi , som också är känd som Yesil Kilise . Denna moské är från år 1211 och ligger bredvid den gamla Maria kyrkan . Det är nu det koranen skola etablerad . Noterbart är minareten från den 8: e århundradet . Framför moskén är Birket Ibrahim dammen . Parken är ansluten till flera dammar som Halil Rahman Gölü eller Birket Zulha .
Nära Ula Camii är korsfararna kyrkan . Det är den enda kyrka som har varit från tiden för länet av Edessa bevaras . För restaurering fungerade som ett fängelse . Ruinerna av det berömda Crusader slott med sina torn som ligger på en kulle där du kan se ner på staden . Den ottomanska caravanserai har en vacker innergård , som används av män som tehus .
En speciell atmosfär ger Gumruk - Han och Han Barutcu , välvda basarbyggnader. De är bland de mest kända monumenten i staden . Under din semester ska du definitivt besöka Sanliurfa , eftersom det finns mycket mer att utforska och beundra .

Turkiet utflykter