Surfa i Gökçeada , Turkiet

Gökçeada
Gökçeada, den största ön i Turkiet , var många år ett tvistefrö mellan Grekland och Turkiet .
Tidigare idag , men bodde här 9000 greker på ön , bara 200 , innan några 8.000 turkar . Som en vindsurfare inte . Du meddelande om denna strid Den starka sommarvindarkommer säkert att förvåna och glädja . Det första intrycket av ön Gökçeada är mycket bergigt och ön var bebodd sedan urminnes tider . Många källor och sjöar ger bördig och gröna jordbruksmark , även på sommaren . Vägnätet på ön är bra , kan du nå nästan hela kusten med bil eller skoter , med undantag för den nordvästra kusten .
Min favorit surfa paus är beläget i den sydöstra delen av ön och ligger i bukten Aydincik . Observera bergspasset i söder , från toppen har du en uppfattning om en stor slätt med sandstensklippor och i bakgrunden en mörkblå havet , med Whitecaps . Du passerar Eselek , som ofta blåser dammet av vinden genom gatorna . Den sydöstra delen av ön Gökçeada skiljer sig geografiskt från resten av ön . Här , på nordöstra blåser och fruktträd böja rytmiskt i vinden . Utsikten över den naturliga sand Aydincik är överväldigande .
Du kommer att stöta på många vindsurfare , är vattenytan hal och mörk turkos blå . Detta är verkligen den absoluta drömscenario för många hastighet demoner .
Övertyga dig själv och gå igen till Gökçeada .

Turkiet utflykter