Turkisk mat hälsosam och varierad

Köket i Turkiet anses mycket hälsosam och varierad. Den kulinariska arv av landet fördes till perfektion under det ottomanska riket. I palatset av sultanen i Istanbul fanns hundratals kockar anställda. Varje kock arbetat enligt den kulinariska kunskaper och traditioner hans region och hans sång härkomst exempel från Grekland, länderna i södra Balkan och arab tydligt i hans rätter kommer tillbaka. Många rätter ändade och sedan skapat en kulinarisk triumf i landet på Bosporen.
Grönsaker en sida skålen, förrätt eller huvudrätt.
En central roll i turkiska köket spelar aubergine. Till exempel i form av krämer, fylld med allehanda ingredienser, tillagas på grillen, fräsande i pannan eller i en gryta. Även kronärtskockor, bondbönor, gurka, pumpor, purjolök, okra, rödbetor, spenat, zucchini och lök brukar vistas. Inkluderar även vitlök till turkiska köket, men mindre än du kanske tror. Paprika och tomater är kulinariska import från utlandet som kreativt är integrerade i det traditionella köket. Oliver finns i många varianter.
Baljväxter är en av hörnstenarna i köket på Bosporen: ärtor, bönor och linser används främst för soppa rätter och grytor. De turkiska vegetabiliska skapelser är helt enkelt fantastiskt, särskilt de turkiska förrätter är imponerande.
Kött har traditionellt varit mindre populärt.
Kött spelar i turkiska köket är traditionellt en ganska blygsam roll. Lamb, fårkött, kyckling och nötkött är den vanligaste och serveras vanligtvis grillad. Eftersom Turkiet gränsar till fyra hav, det finns naturligtvis många fiskar. Vem under semestern vistas i en turkisk kuststad, bör de lokala fiskspecialiteter definitivt prova. En sann delikatess ligger vid Svarta havet, är Hamsi (sardiner), tjänstgjorde hon på olika sätt.
De flesta turkiska rätter är milda och respekterar smaken av var och en av ingredienserna. Honung är en viktig sötningsmedel, de viktigaste kryddor inkluderar dill, mynta och persilja, men även lagerblad, oregano, salvia och timjan. Oljad röd paprika flingor strös över köttet.
Söt som en efterrätt.
Om du är en kulinarisk rundtur i Turkiet, inte titta på några fler pounds. Lokum (Turkish delight) är naturligtvis känt till dig, men det finns också gott om puff bakverk, kakor eller pudding desserter. Många sötsaker kommer med lockande namn. Enligt de älskande i Turkiet, de har också den bästa glassen i världen.
Cay är en svart te och den turkiska nationaldryck. Den anis gin Rako, turkiska Kahve mocha avsluta varje måltid. Förutom viner från Turkiet förtjänar uppmärksamhet.

Turkiet utflykter