Foca, Turkiet en av de vackraste platserna i Egeiska regionen

Foca, Turkiet en vacker semesterparadis. Foca förtrollar alla med sin naturliga skönhet och klart havsvatten. I forna tider var känd som Foca Foca, uppkallad efter sälar som befolkar området. Beläget i norra delen av provinsen Izmir på ca 43 km från centrum av Izmir, är den vackra kuststaden uppdelad i Eski Foca (Old Foca) och Yeni Foca (New Foca). En typisk badort, men Foca kommer att imponera på dig med sin naturliga underverk. Foca nämndes i många gamla legender.
Området runt Foca erbjuder fantastisk utsikt med sin långa kustlinje och många vikar. Foca välkomnar besökare året runt och inte bara på grund av de naturliga underverk utan även för sitt historiska arv.
Foca välkomnar sina besökare med en mängd olika turistattraktioner som sträcker sig från historiska platser, små öar, hisnande kuster och läckra smaker. Den skyddade munksälen har sitt hem. Större attraktioner inkluderar slottet och Beşkapılar Dis slottet, som nu används som friluftsteater i det förflutna var uppenbarligen verkliga fästen. Fatih, Kayalar, Hafiz Suleyman Aga moskéer är andra höjdpunkter. Dessutom, även stenhus vid tempel Athena, utomhus templet Cybele och Seytan Hamam. Eski Foca är känd för sina autentiska historiska hem.
Eski Foca är en av de platser du måste besöka.
Du kan njuta av sandstränder, sol och klarblå havet över bukten och öarna, som ligger på kustvägen i Eski Foca till Yeni Foca. Fiske är en av de viktigaste inkomstkällorna. Foca erbjuder de mest delikata rätter från Aegean köket. Foca besöks av många besökare, inte bara för dess skönhet, men också för festivaler. Varje september är den internationella Foca kultur, konst och fiske festival som hålls, programmet innehåller en mängd roliga konserter, uppträdanden och aktiviteter. Du får inte lämna området innan du har kommit till marknaden, som hålls varje vecka söndag besök. Den traditionella tarhana festivalen, som hålls årligen i augusti på Yeryüzü Pazari torget. Det är mestadels ekologiska jordbrukets produkter som erbjuds i regionen.
Du kan uppnå bästa från Izmir Foca, vilket skyttlar utanför grindarna till flygplatsen, minibussar, men även kollektivtrafiken i en kort tid till Foca. Naturligtvis kan du också utforska regionen med bil. Foca är ett perfekt resmål för turister som vill ha en semester i hjärtat av naturen!

Turkiet utflykter