Assos, en blandning av historia och natur i Turkiet

Assos ligger i en av de vackraste och mest orörda vikarna i Canakkale. Assos är en blandning av historia och natur och den turkiska namnet är Behramkale. Assos lämna ett oförglömligt intryck på besökare på grund av sitt lugna blå havet och vackra stränder. Omgiven av oliv-och fruktträd, känd för sitt vin, denna vackra stad var också det kommersiella och kulturella centrum under den romerska och hellenistisk tid. Grundades i gamla tider och ligger på Mexikanska Edremit, 200 meter över havet, är Assos alltid redo att välkomna gästerna.
Den idealiska semestermål med dess gamla städer, naturliga hamnen, gröna byar och läckra rätter. Beläget på södra sidan av Biga halvön gränsar till Egeiska havet, var den antika staden Assos grundat 6000 f Kr. Tempel Athena är en av de största attraktionerna. Hamnen är den livligaste delen av staden. Här kan du prova läckra rätter i Egeiska köket, bada, eller bara promenera längs båtarna fiskare förtöjda längs hamnen. Du kan äta i restauranger och kaféer i hamnen, smaka den berömda lokala glass och njuta av den förtrollande landskapet i tiden. Assos är känd för sina smala gator, historiska stenhus och grönskande landskapet.
Assos har flera blå flagg stränder där du kan njuta av solen och havet. Kadirga Bay, Koruoba, Sokakagzi och Assos hamn är några av de favoritplatser där du kan njuta av djupa blå havet. Vill du tillbringa din nästa semester i en himmelsk vik, måste du Assos.
De närmaste internationella flygplatserna att nå Assos ligger i Istanbul eller Izmir. De långdistansbussar avgår från den centrala busstationen till Canakkale. Skyttlar eller Dolmuş (minibussar) går från Çanakkale (centrala busstationen) och ta dig till Assos och andra destinationer inom provinsen Canakkale. Du kan flyga direkt från Ankara Turkish Airlines (1 timme 15 minuter) till flygplatsen Canakkale Assos är det bara 87 km. Från flera flygplatser i Turkiet (t.ex. Istanbul, Izmir, Antalya och Bodrum) är på Canakkale flygas med en mellanlandning.

Turkiet utflykter