Demre en av de vackraste landskapen i södra Turkiet

Demre i Turkiet var en av de viktigaste städerna i Lycian civilisationen, även de tidigaste bosättningarna går tillbaka till den 5: e århundradet. Demre förtrollar numera besökare med sina historiska reliker och naturlig skönhet. Varmt är kursen för större delen av året, denna intressanta plats där solen belyser historien välkomnar besökare under hela året. Demre var tidigare en av de sex största städerna i den turkiska regionen Lykien, nu Demre är en av de viktigaste provinserna Antalya, pärlan i södra Turkiet. Vid foten av Taurusbergen intill den vackra Medelhavet, är Demre även känd som "slottet St Nicholas" i Demre har stått sin spjälsäng. Demre är känd för kyrkan och museet i St. Nicholas. Museet har en historisk kyrka och ett kapell med en sarkofag, som tros St Nicholas fick sin sista viloplats, den heliga Saint Nicholas dog vid en ålder av 62 år.
Den antika staden Myra är en annan viktig plats med underbara historiska reliker. Känd för sina klippgravar, välkomnar staden tusentals människor som är intresserade av historia.
Denna stad är också den plats där St Nicholas verkat som biskop. En gammal teater, en basilika och en begravningsplats är bland de mest intressanta historiska bitar, som du kan se i Myra.
De historiska lämningar av Andriace är kuststaden Mira ligger vid foten av berget vid mynningen av hamnen. Stranden i Myra, där det blå vattnet i havet och solen möts, är det också en livsmiljö för den oäkta sköldpaddor.
Den sjunkna staden Kekova är en av de mest intressanta platser att upptäcka i Demre. Kekova är en unik plats med sin vackra natur och historiska bitar.
Theimussa, som lokalt kallas den Ucagiz Bay, är en gammal stad med en naturhamn.
De flesta av de historiska lämningar i området är forntida gravar som tillhör den hellenistiska och romerska perioderna.
Den antika staden Sura, nära Myra, anses vara en av de platser i oraklet i Apollo. Här hittar du också resterna av Apollotemplet och Akropolis. Demre rymmer många antika städer, som är mer än värt ett besök. I den gamla staden Kyaenai inbäddat mot klipporna, kan du besöka en gammal teater, en Akropolis och en begravningsplats med sarkofager från den romerska perioden.
Demre, som ligger i Antalya, en av de vackraste områdena i Medelhavet, ser fram emot besökare att dela skönheten i antiken. Från Antalya Demre når du snabbt och enkelt, med bil eller buss tar dig i en mycket kort tid till denna fantastiska plats.

Turkiet utflykter