Harput en märklig stad i Turkiet

Harput Turkiet är en av de anmärkningsvärda städerna i rikaste kulturarv. Staden är värd en pittoresk friluftsmuseum, med flera kända monument. En gammal bosättning med en historia som går tillbaka till 2000 f.Kr., Harput ligger i provinsen Elazığ. Monument i området bär märken av kontinentalt klimat som råder i området.
Kanske nu din tur att utforska en av de mest slående städerna i östra Anatolian historia. Harput välkomnar sina gäster under hela året. De gamla bosättningarna Harput räknas som friluftsmuseer och hamnen många monument av historisk betydelse.
Harput slott, också känd som slottet SUT (mjölk), byggdes under Urartu eran. Historien förtäljer att mjölk blandades av murbruk under byggandet av slottet och att namnet skulle ha distraherade dem. Slottet består av en inomhus och utomhus och har en rektangulär form. Slottet erbjuder en panoramautsikt över staden. Slottet ligger i en stor plats och ger dig en fantastisk utsikt över landskapet. Harput är också känd för sina många religiösa byggnader, som du definitivt bör besöka. Kyrkan av Jungfru Maria, som byggdes år 179, är Ulu moskén (Stora moskén) en av de äldsta moskéerna i Anatolien, den Kurşunlu, Alacali och Aga moskéer byggdes under den ottomanska eran. Självklart ska du också besöka grottorna i Buzluk, nära Keban dammen. En av de viktigaste naturreservaten i området. Bildas vid handen av naturen.
Det lokala köket Harput kommer säkert att göra dig förvånad över olika läckerheter som den har att erbjuda. Işgene, Harput Köfte (köttbullar), tas ekmeğı (bröd), pestilli yumurta (äggröra med torkad frukt) och Kalbur dolma. Orcik och Pestil (soltorkat fruktkött) och Çedene kaffe är några andra lokala smaker som du bör prova.
Harput en imponerande stad, där antiken och i dag mycket bra tillsammans.
Du Elazig nås via ett inrikesflyg från Istanbul eller Ankara, kommer en taxi tar dig snabbt till Harput.

Turkiet utflykter