Zeugma en vacker gammal stad i Turkiet

Zeugma, denna vackra gamla stad i Turkiet, hänvisar namn till båtar bro, 300 f.Kr. grundades på sju kullar från Seleukos, en av generalerna i Alexander den store. Beläget 10 km från Nizip ett distrikt i provinsen Gaziantep. Zeugma består av två gamla städer med varandra med hjälp av en brygga. Tidigare staden känd som Eufrat Selevkaya var, blev staden känd som Zeugma vid tiden för det romerska riket. Zeugma var ett viktigt handelscentrum i regionen. Det ligger på den historiska Sidenvägen. I forna tider viktigaste handelsvägen som sträcker sig från Kina till Antakya.
Känd för sina romerska mosaiker, är Zeugma besöks av nyfikna turister från hela världen. Den gamla staden är uppdelad i tre sektioner, A, B och C. Nära stranden av Birecik dammen, delarna A och B översvämmade av denna gamla stad, medan avsnitt C, däribland många gamla strukturer såsom teatrar och villor avsedda att omvandlas till ett friluftsmuseum. Den romerska perioden och arkitekturen i ruinerna av Zeugma förkroppsligar ett stort kulturarv. Historia älskare bör definitivt inte försitta chansen att besöka denna vackra monument och imponerande landskap. Zeugma grundades vid tiden för Alexander den store och levde sin storhetstid under romartiden. En annan viktig anledning till varför Zeugma tillhörde en av de viktigaste fyra städerna i det romerska riket, eftersom det är här den 4: e legionen var stationerad. Legionen var ansvarig för att skydda stranden av floden Eufrat. Dekorerad med ädelstenar och konstnärliga väggmålningar, mosaiker och statyer, är regionen kulturellt högt utvecklade. Bronsstatyn av Mars, är en symbol för rikedom och makt romarna.
I mosaik museet kan du beundra många vackra mosaiker. Den globalt populära mosaik av Gypsy (Gaia), med dess misty och mystiska utseende, har blivit en symbol för Zeugma. Andra mosaiker visar den stora potentialen i denna unika och värdefulla gamla stan.
Du når Zeugma från Gaziantep flygplats. Denna stad kan nås via ett direktflyg från Istanbul och Ankara. Det finns skyttlar och bussar som tar dig snabbt till Zeugma.
Turister som vill se en av de viktigaste arvet i världen, är mer än välkomna på Zeugma.

Turkiet utflykter