Samsun största staden på kusten av turkiska Svarta havet.

Samsun är en stad i den centrala regionen Karadeniz i Turkiet. Samsun är den största staden och hamnen på kusten av den turkiska Svarta havet. Samsun har en särskild plats i historien om republikanska Turkiet. Samsun satte Mustafa Kemal Atatürk, grundaren av den turkiska republiken, de första stegen i frihetskriget som startade 1919. Det nuvarande namnet på staden, kunde härledas från den antika grekiska namnet Amisos + ounta (grekisk suffix för ortnamn) och sedan till Samsunda Samsung. Den arkeologiska och etnografiska museet i närheten av Cumhuriyet är tillägnad lokal historia och artefakter. Museet är öppet från 8:30 till 00:00 och 14:00 till 17:00
Amisos Hill erbjuder utsikt över havet och gravar. Från centrum av staden, ta nummer 1 (röd dolmus) och från den sista hållplatsen Baruthane gå uppför. Du kan också använda linbanan från Batı Park.
Kizilirmak Delta, deltat den längsta floden i Turkiet (1355 km) Kizilirmak översatt red river på grund av dess färg. Deltat är perfekt för fiske och njuta av de många arter av fåglar (320 arter).
En av de sällsynta trä moskéerna i Turkiet, Göğceli moskén, är verkligen en attraktion. Byggt år 1206 utan en enda spik. Tumuli innehåller forntida gravar ovanför du går bara en kort bit från parken eller Baruthane Batı spårvagnshållplatsen. Andra imponerande moskéer är Büyük moskén och Haci Hatun-moskén.
Samsun Men du kan fortfarande göra mycket mer. Ta en båttur (2 timmar) längs kusten, med fartyget heter Samsunum. Fisk är också en möjlighet, såväl som paintball ligger i Körfez, lite längre bort från centrum. I Batıpark i en go kart. Vattenskidor, kan du stänga Dogupark. Det intressanta Opera erbjuder vecko varieté. Samsun är en stad med cirka 500.000 invånare och utlänningar. Om du reser ensam får inte leda till att du känner dig ensam, många unga studenter ofta gillar att konversera med dig på engelska.
Det finns ofta flyg från Istanbul dagligen från andra större städer i Turkiet och vissa internationella (mestadels från Tyskland) flygningar i sommar.

Turkiet utflykter