Sakarya viktigt turistcentrum i Marmara regionen

Sakarya är huvudstad i provinsen Sakarya och en del av Marmara regionen i Turkiet. Sakarya gränsar i norr vid Svarta havet.
Typiskt för Sakarya är stränder, sjöar, skogar, platåer, dalar och raviner, varma källor och mineralvatten. Sakarya har flera stadsdelar, Adapazarı, Akyazi, Ferizli, Geyve, Hendek, Karapürçek, Karasu, Kaynarca och Kocaali.
Sevärdheter Sakarya inkluderar: museum i Semerciler Sakarya distriktet ligger i centrum av staden, byggd av Baha Bey under perioden 1910 - 1915. Byggnaden köptes senare av Hasan Cavit Bey, som är en nära vän till Atatürk och en suppleant var. Under en jordbävning, var byggnaden skadades i år 1967. Huset förstatligades och rekonstrueras som museet öppnade sina dörrar i år 1993. I trädgården av museet, är arkitektoniska element i Sakarya provinsen, som hör till den romerska och bysantinska perioder, såsom gravstenar, altaren, stenar med inskriptioner, etc. uppvisade.
I utställningshallen av museet är arkeologiskt arbete (keramik, flaskor, metall- och glasarbeten) som tillhör de romerska och bysantinska perioderna och etnografiska verk som innehåller bland annat exponerad för den ottomanska perioden. Bland de etnografiska verk, inklusive ett urval av bitar från museer Bursa, Amasya, Konya, Tokat och Ankara. Två slott kallas Harmantepe och Adliye är också värda ett besök. Några anmärkningsvärda moskéer inkluderar Orhan moskén och Yunus Pasha moskén. Dessutom har Sakarya två viktiga gamla broar: bron Beşköprü och Ali Fuat Pasha byggdes 1495. Länet har 60 km sandstrand, särskilt i distrikten Karasu och Kocaali.
Med egen bil kan du enkelt nå Sakarya, från alla större städer i Turkiet.

Turkiet utflykter