Vad kan du göra i Bodrum?

Bodrum ligger på Pearl blå Egeiska kusten i Turkiet är ett av de bästa semesterorter i landet, både för utlänningar och turkar.

Förutom budgeten resenärer som letar efter en bra affär, de rika och berömda har gjort sin lekplats Bodrum. Detta beror delvis på grund av dess goda rykte i marina scenen och Turkiet som en inkörsport till den turkiska rivieran. En utväg som Turkbuku erbjuder alla de lyxiga faciliteter som vet hur man gör även de rika turister. De många aktiviteter i Bodrum ger dig en oförglömlig semester.

Vad kan du göra i Bodrum?

Besök slottet Bodrum. Byggt 1402, den berömda landmärke, känd som slottet av riddarna av Saint John, på den karga kusten i den viktigaste hamnen centrum i Bodrum. Även ruinerna är inte lika omfattande som i andra historiska platser i Turkiet, är de viktigaste torn och väggar kvar. Vid vissa tidpunkter under året är också platsen för kulturfestivaler.
Besök Museum of Underwater Archaeology, som ligger i slottet Bodrum. Denna imponerande museum visar vrak från havsbottnen runt Turkiet. Här hittar du också skicka Uluburun, den äldsta kända vrak i historien, nämligen från slutet av bronsåldern. Mer än 22.000 dyk tillbringat många artefakter, inklusive kontanter och personliga tillhörigheter övervåningen.

Mausoleum Halikarnassos. Tyvärr inte mycket kvar av en av de världens sju underverk. Byggt 350 BC, var det en grav för den persiske kungen då kallades Mausolus. Även om många artefakter och statyer transporterades till museet i London i den 19: e-talet, är det fortfarande väl värt ett besök.

Stränderna i Bodrum. En av anledningarna till Bodrum är så populär, många sandstränder ligger på kristallklara vatten. Perfekt för bad, sol och kylning.

Bodrum halvön. Tillsammans med staden Bodrum halvön består av mycket mer små orter, som är intressanta att utforska. Turgutreis och Yalikavak är kända för sina livfulla solnedgångar är Gumbet populärt med vattensport entusiaster. Gokcebel är fortfarande traditionell, medan Torba framstår som en viktig aktör inom turistmarknaden i Turkiet.

Segling längs den turkiska rivieran. En stadga eller en traditionell turkisk gulet båt tar dig till gömda vikar, öar och små orter där lant Turkiet fortfarande existerar. Ta även en multi-dagars kryssning och se Bodrum även från andra sidan.

Turkiet utflykter