Vandring i Kappadokien

Det vackra landskapet i Kappadokien i centrala Anatolien är perfekt för långa promenader och är en höjdpunkt för alla naturälskare.

Landskapet i Kappadokien skulle ha inträffat cirka 30 miljoner år sedan. Den axel som det område som täcks av massiva vulkanutbrott, blev ett eroderande material som kallas tuff. Genom regn, vind och temperaturväxlingar uppstod i sten verschillden siffror under många år som koner eller de så kallade fairy skorstenar, de tidigare invånarna i regionen trodde att de var bebodd av älvor jord.

Bland regionen inkluderar olika byar, där man vanligtvis turistanläggningar finns bland annat boende på vandrarhem eller restauranger och små butiker, men trycket är ingenstans. På många ställen kan du bo i en grotta pensionat. Dessa huggen mjuka tuff stenhus anor delvis även från den bysantinska perioden, men nu är de redo att ta emot gäster och erbjuda dem ett litet badrum. Bland de viktigaste byarna är Göreme, Uçhisar, Avanos, Ortahisar och Ürgüp i nevşehir.

Dalarna mellan de olika byarna har vackra namn som kärlek duvor valley valley. Mellan Göreme Cavusin är Gül Vadisi, översatte Rose Valley. Denna vackra tuff landskap har fått sitt namn från rödaktiga toner för att skapa under solnedgången för en bild. Den fascinerande naturligt skådespel kan se särskilt bra i slutet av sommaren mellan slutet av augusti och oktober. En annan särskilt vacker dal Ihlara som inbjuder lugn promenad och koppla av i den vackra naturen.

Vandringen är aldrig tråkigt, ibland måste man klättra över stenar eller vada genom floden Melendiz sträcker mitt den mäktiga ravinen. Det brukade vara mer än 50 bergkyrkor inom 15 kilometer lång kanjon, varav några är tillgängliga.

I Güzelyurt, en gammal by nära Ihlara hittar gamla grekisk-ortodoxa kyrkor och kloster. Close stiger den näst högsta berget i centrala Anatolien, Mount Hasan en 3253 meter hög vilande vulkan. Du kan bestiga berget från olika vinklar i flera timmar. Beroende på skick du ca 6-8 timmar på vägen. Bra byar att lämna sin Karkın och Helvadere nära Ihlara och Güzelyurt.

Kappadokien är lämplig för korta resor eller långa promenader. Om du vill undvika platsen så mycket som möjligt, rekommenderar jag att du åtminstone få en enkel utrustning för utomhusbruk. Den innehåller en ryggsäck med plats för kläder, accessoarer, mat och framför allt vatten.
En liten första hjälpen-kit är lika viktigt som bestick för måltider på språng. Om du vill bo i det fria, ta en robust tält med allt som tål starka vindar.

Somrarna är varma i Kappadokien, på våren och hösten blåser ibland en frisk bris och det finns enstaka regn. På vintern faller i regionen också snön verkar landskapet ännu mer bisarra.

Vild camping i allmänhet förbjudet i Turkiet. Med undantag för nationalparker och militära områden. Beroende på var du börjar vandringen promenad i Kappadokien, bör du kontakta den lokala turistbyrån och fråga där det finns begränsningar. Wild eller förvildade hundar kan vara farligt. De aggressiva djur som kan sända på en bit rabies.

Den bästa tiden att besöka Kappadokien är mellan maj och oktober. Närmaste stad med en flygplats Kayseri, från den centrala busstationen (Otogar) driver en tränare till Nevşehir, även från andra regioner bussar till Nevsehir. Sedan tar minibussar till byarna i regionen.

Turkiet utflykter