Turkiet, utflykt till Termessos i närheten av Antalya

Provinsen Antalya som en semester är mycket populär, många turister kommer hit för de vackra sandstränder på den turkiska rivieran. Antalya är en verkligt internationell destination, kommer du att stöta inkludera turister från Tyskland, Nederländerna, Belgien, Sverige och Ryssland, men även från Israel.

Staden Antalya har sin charm, men utanför provinshuvudstaden, det finns också en hel del att se och göra intressanta saker, såsom Taurusbergen där du själv kan företag fortfarande skidåkning under våren.

Dock skulle jag ta dig till de historiska ruinerna av Termessos, som ligger ca 30 km öster om Antalya. Termessos Termessos är i Gulluk Dagi National Park. kan du enkelt nå från Termessos Antalya via huvudvägen 350, kan du också ta bussen från Antalya Korkuteli bussen och tala om för föraren att du vill Termessos. åtminstone ta stadiga skor, eftersom du behöver den ojämna botten av King Street i den övre delen av staden sikt.

Termessos anses vara staden som aldrig ockuperat. Invånarna i Termessos var kända som sanna krigare. Förmodligen staden var 2000 år före Kristus. grundad. Alexander den store belägrade staden 334/333 v. Chr., Men misslyckades. Termessos upplevde ekonomiskt välstånd mellan den 1: a århundradet före Kristus. och 2: a århundradet .. Det fanns ett nära samband mellan Rom och Termessos har detta bidragit till rikedomen i staden.
Vermoedeljk invånarna efter en jordbävning i slutet av den 4: e århundradet lämnade staden.

Staden återupptäcktes 1842 och i slutet av 19th century Karol Lanckoronski började undersöka den förstörda staden. Hans bilder och ritningar för återuppbyggnad av byggnader av stor betydelse, eftersom flera byggnader hade kollapsat under det senaste århundradet.

Den något mödosam klättra till toppen av staden är definitivt värt det eftersom det finns många mycket välbevarade ruiner att besöka. Jag råder dig på morgonen för att gå tidigt eftersom det blir mycket varmt här på sommaren.

Teatern byggdes i stil med en grekisk amfiteater, när det kunde sittplats ca 4200 åskådare. Begravningsplatsen i Termessos är imponerande. Det finns hundratals utsmyckade sarkofager, inklusive de mest dekorerade lejon sarkofag.

Ett besök i Termessos är definitivt värt det för turister som är intresserade av historia och arkitektur.

Turkiet utflykter