Taskale Turkiet by i Taurusbergen

Taskale är en avlägsen by i Taurusbergen i centrala Anatolian regionen Karaman.
Den gamla namnet på byn var "Kızıllar", invånarna i byn datum från den turkmenska nomadstam som bosatte sig här under tiden för det ottomanska riket. Befolkningen har vuxit till 2500.

I regionen är dock redan bosättningar bosättningar i den romerska och bysantinska tiden. Djuren är mycket viktigt i Taskale, ännu viktigare än jordbruket. Karaman omkring 20.000 får och 5000 får Ankara skulle vara här.
De flesta herdar gå till ännu högre regioner där de läger under sommarmånaderna i tält.
Ullen är idealisk för tillverkning av mattor och platta vävnader, från mjölk från djuren är gjord av ost och yoghurt.

I en stor sten i början av platsen århundraden sedan redan har gjort små öppningar, som en gång användes som bostad eller lagring. Numera två av grottorna fortfarande ockuperat, är de andra som används för lagring och mognande av färska produkter, såsom ost.

Ibland kan endast uppnås öppningarna på svindlande höjder och genom goda klättrare genom stegpinnarna uthuggna i berget. Genom en trissa, tunga föremål lyfts uppåt. Hur gammal är dessa grotta hus ingen riktigt vet exakt. För grottorna är en kvinna och tvättas bort bestick, tre kvinnor sitter i ett hus och göra en matta. Många hus är fortfarande byggda av lera och stenar, och ibland måste repareras. Till skillnad från i många andra byar i Taurus, kvinnorna Taskale något lättillgänglig.

Sällan främlingar vandra i byn, på vägen genom byn, träffade jag kvinnor på åsnor väskor av ull. De flesta män med fårhjordar i bergen. Många av de unga har flyttat till städerna för att hitta arbete.

Trots parabolantenner och det idylliska landskapet verkar är livet i denna bergsby tunga och byalaget med sina egna regler ofta i hög grad förlitar sig på sig själva.

På vintern är byn ofta svårt att uppnå, även hota stora stenblock ovanför ingången, som kan vara täckt av is och snö. Regnet vände marken i lera, och på sommaren, omvandlar värmen marken till stoft.

Turkiet utflykter