Hopa liten vacker stad i nordöstra Turkiet

Hopa är en liten turkisk stad vid Svarta havet. Det är inte långt från den georgiska gränsen, bara 18 kilometer från Sarp gränsövergången längs motorvägen. Hopa har drygt 18.000 invånare. Detta är dock det bästa stället att utforska Turkiet Om Turkiet landvägen som kommer från Georgien.

Det första trycks den långa och breda strandpromenaden med monument, kaféer och även en lekpark. Huvudvägen går rakt genom staden och delar kusten med resten av staden kusten. De livliga gatorna i Hopa är en liten återspegling av alla traditionella turkiska städer. Folk äter ute på lokala kaféer, äldre män samlas i tehus, dricka te, spela backgammon eller okey, leverantörer säljer billiga och hög kvalitet kläder, skoputsare är redo att lysa dina skor, skulle barberaren som rakning med är raka rakkniv.

Gå till en av de lokala pubar och beställa några kebab med Ayran och ordning dessert baklava. Varning när du har smakat den lokala maten du älskar med turkiska köket.

Hopa är en av de få platser i Turkiet där växande turkiskt te. Gå en gång tvärs över gatan nära bergssluttning och bli överraskad av de små gröna buskar som täcker marken som en mjuk turkiska matta. Teet skördas två eller tre gånger per år och skickas till en av två lokala te fabriker. Sen går till restauranger, butiker och stormarknader i hela Turkiet och utomlands.

Hotell är ganska billigt i Hopa. Jag rekommenderar du säker på att stanna en natt i Hopa.
Som belöning kan du njuta av den vackraste solnedgången i hela norra kusten av Turkiet. Hemligheten är att detta är den enda delen av Svarta havets kust är inte från norr med utsikt över havet, men från nordväst. Ta en plats vid ett av de många bänkarna längs kusten och njuta av den orangefärgade solen försvinner långsamt i det blå vattnet i havet.
Även Hopa är inte en tropisk ö, det är en mycket romantisk plats att titta på solnedgången med din älskade.

Turkiet utflykter