Akcakoca, Turkiet semester vid Svarta havet

Vill du till Turkiet, där de gamla traditionerna inte har avskaffats, där turisten är en speciell gäst och att mycket kan upptäckas? Gå sedan till Akcakoca. Svartahavsområdet i norra Turkiet uppfyller ovanstående definition. Intressant, pulserande städer, ren avkoppling på vackra stränder i en orörd natur.

Min Akcakoca upptäckt i den västra delen av Svarta havets kust är mycket lätt att nå med hyrbil från Sabiha i Istanbul på den asiatiska sidan.
Vackra stränder och en pulserande stad och nästan inga utländska turister.
Akcakoca kan du bada i Svarta havet, koppla av på vackra stränder och delta i många spännande utflykter.

Frodig vegetation intakt bondbyar med en lång tradition väntar på att upptäckas!
Ta en tur på smala grusvägen till vattenfallet Tahirli Şelalesi. Strax före vattenfallet, kan du koppla av med en drink i en gård. Tabellen iscensatt teceremoni, den läckra turkiska yoghurt drink (Ayran) och uppriktiga innerlig uppmärksamhet av värdarna förbereda sig för en kort promenad till vattenfallet.

En kör längs kusten tar dig till andra små byar och städer, ofta ligger precis vid vackra vikar. Lite längre västerut man når en del av stranden där du kan gå på övergivna kilometer långa, svepande stränder. Inga höga hotellkomplex, semester endast små bosättningar där lokala guider gillar att följa med dig.

Österut mot Eregli, den antika Heraclea Pontica. En nyfikenhet: nära den antika staden var känd i dalen av Acheron en grotta utsetts längs Herakles skulle ha ned i underjorden för att få Hellhound Kerberos till kung Eurystheus. Du kan besöka grottan.

Tillbaka i Akcakoca, hittar du en mängd bra restauranger, ofta ett utmärkt läge precis vid vattnet. Strosa genom gatorna i staden med många traditionella små butiker.

Akcakoca är en livlig vänlig semester, du behöver bara för att upptäcka det!

Turkiet utflykter