Agva semester på den turkiska Svarta havet kusten

Agva är ett semesterparadis! Speciellt semesterfirare från Istanbul tillbringar sin semester här, eller stanna en helg i Agva. Häpnadsväckande vita sandstränder, varför går alla till de platser där det är så upptagen? I Agva hittar du en rik vegetation och ett mildt klimat, förutom att kunna komma till Istanbul snabbt från Sverige, sedan åka på semester i Agva 100 km bort.


Agva idealiskt semestermål för avkoppling.

Om du letar efter disco och nattliv, där du kan roa tidigt på morgonen hittar du i Agva förgäves. Under högsäsongen är det definitivt roligt, men i allmänhet slappna av här. Moodiness är allmänt skrivet i Agva. Kaffe trädgårdar, goda skaldjur restauranger och en trevlig atmosfär i hamnen, som är Agva.

Varje kväll segla fiskebåtarna och erbjuda dig ett vackert spektakel och inte bara för de fiskare som finns på bryggan. Under tiden är barnen i internetkaféet. Höjdpunkten är dock de långa stränderna, den vackra viken och två små floder där du kan segla med båt. De flesta av boende ligger vid vattnet och erbjuder original enkelhet snarare än lyx.

Nyligen byggs fler semesterkomplex, vissa kan endast nås med båt. I Agva finns cirka 2500 invånare, men på sommaren är det möjligt för turister och dagare att nå 15 000, lyckligtvis är stränderna fortfarande inte trånga. Kanoer, pedaler och båtar kan hyras. Sportfiskare, vattenentusiaster, vandrare och cyklister och naturliga soldyrkare får sina grepp. Vandrare hittar i det vackra skogslandskapet, vattenfall och vikar.

Om du vill ha historiska sevärdheter. I närheten hittar du ruiner som Hisar Tepe citadel, Inkese och Gürlek gropar eller bergskvarn i Sungurlu.
Till öster om Agva finns tre pittoreska fiskebyar kallad Kerpe, Kefken och Karasu.

Turkiet utflykter