Eregli Svarta havet Turkiet

Eregli bodde på jordbruk och fiske, men byggandet av en stålfabrik satte nya ekonomiska normer på 1990-talet. Under tiden har invånarna fokuserat på industri och hantverk. Eregli ligger i en vik vid Svarta havet i den asiatiska delen av Turkiet. Fram till 1922 bodde endast grekerna här.

Från en turistsynpunkt erbjuder staden på den turkiska Svarta havskusten, förutom en strand, inte många historiska höjdpunkter, även om Eregli har en historia med flera ockupanter.
Eregli brukade kallas Heraclea Pontica, men flera jordbävningar förstörde alla gamla byggnader.

En strandpromenad ensam räcker inte för en fin varierad semester! Eregli är dock en idealisk bas för vandring och vandring i det vackra inlandet. Under dina resor kan du upptäcka vackra stränder, till exempel i byn Cemaller, men utforska även ruiner om du vill. Nära Kasteneci finns det bysantinska och romerska spår.

Enligt legenden förlorade den grekiska gud Heracles hans manliga nymfer här på hans strävan efter en väns gyllene fleece. Speleologer och naturälskare kommer att hitta grottor och vattenfall på Gülevic och i blandade skogar på Günesli.

Eregli försöker emellertid regelbundet att uppmärksamma sig själv på andra sätt. Förutom att försöka nå Guinness Book of World Records med den längsta fiskgrillen i världen, lanserade de också olika initiativ som bidragit till fred med Grekland. Därför har platsen redan fått flera kulturella utmärkelser vid flera tillfällen. Humor, gästfrihet och en riktig turkisk livsstil är åtminstone i Eregli!

Turkiet utflykter