Turkiet semester Inebolu

Typisk turkisk arkitektur karaktäriserar stadsbilden i den lilla hamnstaden Inebolu på Svarta havets turkiska kust. Platsen ligger i provinsen Kastamonu och dess gränder och butiker är mycket attraktiva för turister. Två bergskedjor sträcker sig längs kusten och skapar ett inlandet som lockar vandrare och vandrare.

Inebolu själv har inga omfattande stränder, men åtminstone små stränder. Floderna och strömmarna i de omgivande bergsområdena är ibland väldigt vilda. Klimatet är sjöfart med behagliga måttliga temperaturer under hela året.

Turism är nu en högt värderad inkomstkälla, tillsammans med boskap och jordbruk. Inebolu grundades 1200 BC. Delar av historien är dock fortfarande okända. De gamla slottruinerna i Boyran-distriktet behåller fortfarande hemligheter från sina byggare. Också på den primära Karadeniz och den serbiska Geri kullen är resterna av gamla murar, som en gång tillhörde bysantinska och ottomanska slott. Det är emellertid klart att efter Seljuks tog över roret och då kom ottomanerna, blev Inebolu en viktig hamnstad.

På 1880 och 1885 förstörde extrema bränder nästan staden. Den dåvarande sultanen byggde sedan upp staden och lade den i en fyrkantig form. Detta skapade den aktuella gatuplatsen med de tre våningar tegelbyggnaderna. Alla tidigare historiska byggnader i stadens centrum var offer för flammorna, så det finns nästan inga monument kvar att besöka idag. Husen är delvis byggda på grekiska och delvis i turkisk ottomansk stil.

Turkiet utflykter