Semester i Kilyos på den turkiska Svarta havet kusten

Bland de svenska turisterna är den lilla orten Kilyos på den turkiska Svarta havskusten nog ganska okänd. Men alla som går på semester i Istanbul eller bor där känner Kilyos under alla omständigheter. Turkarna kallar platsen, som omges av skog, även Kumköy, och betraktar den nästan som en förort till Istanbul.

Strandferie i Kilyos
Kilyos är en populär badort med vackra stränder och ibland höga vågor, bara 30 km från Istanbul på den europeiska sidan av Bosporen. Några av stränderna är privatägda och väl underhållna. Det finns några barer och restauranger. Det finns även en semesteranläggning med egen nattklubb / diskotek. Stränderna i Kilyos är de mest populära och renaste i Istanbul.

På sommaren finns det en festmood i det livliga nattlivet i Kilyos, men det är också mycket upptagen i den lilla badorten. Musikvideoar registreras ibland på stranden. Förutom att ha kul på de långa sandstränderna finns det många sportmöjligheter. Svimmare rekommenderas att försiktigt komma in i vattnet eftersom det finns en stark underström. Strandvolleyboll och bananbåttur är bara två av de många sätten att spendera dagen. På natten, benets golv på 3000 m2 dansgolvet!
Under lågsäsongen finns det nästan ingenting att göra i Kilyos och viltsökande får pengarna till sig.

Turkiet utflykter