Semester Turkiet Colakli

Bara kort avstånd från den turkiska byn Colakli finns också en turistavdelning med samma namn, som gäller som besökarmagnet för hela regionen. Byn ligger cirka tjugo kilometer öster om de berömda städerna Side och Manavgat. Den stora Antalya ligger cirka 80 kilometer från byn.

Besökare kommer främst till den fina sandstranden till Colakli, där du kan gå trots det relativt vilda havet. Byn själv har lite att erbjuda utom underhållning på stranden och i vattnet, men omgivningen är desto mer värt att se. Det finns ett litet centrum med några restauranger, ett museum och några barer. Det finns också ett köpcentrum, dessutom består byn huvudsakligen av en rad hotell.

Semester med sevärdheter i Colakli.
Några mycket attraktiva destinationer ligger i omedelbar närhet. Detta inkluderar en shoppingresa till marknaden i Manavgat (alltid på torsdagar), där du också kan göra en utgång till reservoar som ligger ovanför staden. Populära är också båtturer på Green Canyon, med möjlighet att simma, eller ett besök på de imponerande vattenfallen.

Den gröna kanjonen är en stor reservoar som ligger mellan bergen nära Manavgat och har sitt namn till den naturliga stenmiljön och det vackra gröna vattnet. Den gröna kanjonen ligger ca 18 km uppströms från Manavgatfloden från centrum av Manavgat och ca 90 km öster om staden Antalya.

Från ditt hotell erbjuds ofta en utflykt till en läder- eller guldfabrik. Jeep safaris över landsbygden och i naturen är också bland möjligheterna. Under stannar kan du åka ridning, simma och besöka mindre byar och en moské.

Turkiet utflykter