Turunc fiskeby i turkiska Egeiska havet

Om du är på semester nära Marmaris eller på Bozborun halvön i turkiska Egeiska havet, kan du också njuta av de fortfarande oupptäckta fiskebyarna utanför de livliga turistorterna, där det fortfarande är tyst.

Södra Egeiska kusten erbjuder vackra klippformationer och fjordliknande vikar. Till exempel kan du gå till Turunc med båt, bil eller buss. Den lilla byn söder om turistbolaget Icmeler, där det finns många välbesökta klubbar och semesterkomplex, verkar ha sitt ursprung i en bildbok. Turunc ligger i en stor vik omgiven av gröna kullar och olika berg. Tall och olivträd bestämmer växtligheten. Många gäster anser att Turunc Bay är den vackraste på den turkiska Egeiska kusten.

Naturligtvis hittar du också hotell i alla prisklasser i Turunc. På kvällen är huvudgatan stängd för trafik och skapar en lång gågata där du kan gå. På huvudgatan finns barer, kaféer och restauranger, samt många affärer. Stranden ger rekreationsvärdet för byn på egen väg.

Om du är intresserad av Turkiets historiska sevärdheter, kan du besöka resterna av en gammal stad som heter Amos, som ligger i Kumlubükü-bukten.

Du kan fortfarande känna igen det gamla templet, den tidigare stadsmuren och teatern.

Utflykter från Turunc

En annan möjlig utflykt är att Loryma, där du kan besöka resterna av ett medeltida slott och en gammal hamn. Du kan också ta båtturer till de små öarna vid kusten, där nästan orörda vikar väntar på simmare och turister som söker avslappning. Naturligtvis är det också möjligt att gå i bergsområdena!

Turkiet utflykter