Üçağiz semester på turkiska Egeiska havet

Üçağiz är en liten pittoresk fiskeby och hamnen i regionen, det är fortfarande en ganska sömnig och avslappnad plats. Det har många bra fiskrestauranger på hamnen, gamla vita byggnader täckta med bougainvillea och små souvenirbutiker. Du kan besöka några av Teimiussas ruiner genom att gå till östra sidan av hamnen. Det finns ett antal pensionat, som snabbt upptas under sommarmånaderna, så boka i tid. Üçağiz är populär bland seglare och vattensportentusiaster, men med vandrare, trots allt långvägen, leder Lycian vägen förbi byn.

På samma sätt som många andra platser i det turkiska Egeiska havet byggdes Üçağiz på ruinerna av ett gammalt ställe som heter Teimiussa. Den pittoreska fiskebyn är nu populär som en förankring för båtägare och sjömän, liksom andra vattensportentusiaster, eftersom den är mycket bekväm och särskilt skyddad.

I den närliggande byn Kale Köy, den tidigare Simena, kan du fortfarande besöka slottet i Gamla stan idag. Du kan bara nå platsen med båt.

Strandferie i Üçağiz
Om du är på semester i Üçağiz kan du bada, segla, surfa, dyka och vandra. Sosialitet är den dominerande faktorn och det är verkligen ingen hektisk. Enligt detta motto kommer utmattade långdistanslöpare att hitta ny styrka här för att fortsätta långväga gångväg i Turkiet (den lyciska vägen).

Utflykter till Üçağiz
Ingenstans finns mer lycian sarkofagi, otaliga andra öar ligger i närheten, de flesta var eller är bebodda. När fiskarna återvänder till sin hemort på kvällen är havet tyst och du kan njuta av den tidlösa tystnaden i en restaurang och verkligen komma till sig själva. Vissa kvinnor som ligger framför moskén i Üçağiz är upptagna att göra broderier, som de då kommer att sälja till turisterna. I Üçağiz vill du bli gammal utan att behöva sitta vid ditt skrivbord igen, eftersom Üçağiz utstrålar lugn, vila att du ofta inte behöver åka till andra destinationer under din semester.

Turkiet utflykter