Alanya upptagen badort i Turkiet

Alanya är en av de mest trafikerade orterna på den turkiska rivieraen och erbjuder många alternativ för en underbar semester. Detta populära resmål har ett trevligt centrum med många affärer, restauranger och barer. På kvällen kan du fördjupa dig i det pulserande nattlivet. Känd är Cleopatra-stranden, uppkallad efter farao Cleopatra VII. Detta kallas också den bästa stranden i Alanya. Du kommer utan tvekan att njuta av en underbar semester i Alanya centrum.

Alanya har många lyxhotell där du absolut saknar något under din semester. Arbeta på en fin solbränna på en av de fina stränderna och njut av det underbara vädret. När du är redo för ett mellanmål eller en drink kan du gå till en av strandbarerna eller besöka ett trevligt matsal i mitten. Alanya är destinationen för att njuta av en underbar vistelse och turkisk gästfrihet till ett överkomligt pris. Vill du också stanna i denna livliga utväg?

Alanya har ett medelhavsklimat som garanterar varma och torra somrar och milda vintrar. På grund av det idealiska läget vid Taurusbergen finns det nästan ingen vind i staden. Det är också anledningen till att havsvatten är behagligt året runt. Under sommarmånaderna är temperaturen cirka 30 grader med toppar uppåt. Tack vare den fina havsbrisen är din vistelse på stranden fortfarande trevlig även på heta dagar.

Alanya erbjuder många möjligheter till trevliga utflykter och utflykter. Förutom centrumets trivsel med sina många affärer, barer, restauranger och klubbar finns det allt att se och uppleva. Alanya slott, vars konstruktion började före den kristna eran, är verkligen värt ett besök. Vikningsvägen till slottet är väldigt brant på vissa ställen, men resultatet är bra när du når toppen; en fantastisk utsikt. Från fortet kan du gå ner till det röda tornet, symbolen för staden, som var avsedd att skydda Alanyas varv. Här hittar du en samling verktyg, vapen, matredskap och många andra föremål från den ottomanska perioden. Museet i Alanya har många monument från bronsåldern och den hellenistiska och romerska tiden. Hercules bronsstaty är särskilt imponerande. Andra trevliga attraktioner är Damatlasgrottan och piratgrottan. Den första skulle ha en positiv effekt på astmapatienter. För dem som föredrar att njuta av det fina vädret är stränderna underbara att spendera dagen. Ofta kan du träna olika vattensporter här mot en avgift. Kort sagt; tillräckligt med alternativ för en underbar semester i Alanya centrum!

Turkiet utflykter