Du vill se dessa 6 städer i Turkiet!

Turkiet är otroligt mångsidigt och har något för alla. Landet är därför mycket populärt bland turister. Turkiet har vackra nationalparker, naturreservat, vidsträckta sandstränder och naturligtvis många turistplatser. Tänk till exempel på huvudstaden Ankara eller den berömda staden Istanbul. Om du gillar ett pulserande centrum där gemytlighet, kultur och catering möts, då är en turkisk stad perfekt för dig. Dessutom är människorna mycket vänliga och gästvänliga. Nyfiken på våra tips för de bästa städerna i Turkiet? Du kan läsa dem här.

Ankara, Turkiets huvudstad

Ankara är Turkiets huvudstad och är populär bland turister. Inte förvånande, för du kommer aldrig att bli uttråkad här. På morgonen kan du promenera genom en av de många gatumarknaderna, som Vakif Suluhan Çarşisi. Eller välj en promenad genom den historiska gamla staden med vackra ottomanska hus och små gator. Kulturentusiaster kommer att njuta av eftermiddagen i det historiska museet Ataturk Mausoleum (inklusive en enorm grav), eller naturhistoriska museet MTA Sehit Cuma Dag. Detta museum handlar om vår jord, dinosaurier och människans ursprung. Ett sant paradis för barn!

Istanbul, det bästa av två världar

Ett besök i Turkiet är inte komplett utan ett besök i Istanbul. Du kommer att bli förvånad över detta! Denna stad ligger på två kontinenter: Europa och Asien. Som ett resultat känner du både västerländskt och österländskt inflytande här. Se till att besöka Grand Bazaar Istanbul, en av de största täckta marknaderna i världen. I Topkapipalatset kan du fördjupa dig i turkisk historia och du kan koppla av i Hagia Sofia-katedralen. Bredvid Topkapipalatset hittar du ett arkeologiskt museum med vackra artefakter och keramik från det gamla osmanska riket. En lust för ögat!

Antalya, den turkiska rivierans pärla

Antalya kallas även den turkiska rivierans pärla. I denna internationella badort kan du koppla av på stenstranden Konyaalti Beach eller sandstranden Lara. Promenera längs de många boulevarderna och besök de olika basarerna som Antalya har att erbjuda. Gillar du action? Åk sedan på jeepsafari genom Antalyas inland! Svalka sedan av med en uppfriskande cocktail i handen på boulevarden. Butikerna håller öppet till sent på kvällen, så ge dig ut på ett shoppingäventyr då. Temperaturerna är då sköna och behagliga.

Side, perfekt turkisk stad för utflykter

Side är ett paradis för shoppingentusiaster! Denna hamnstad har otaliga mysiga gator, butiker, restauranger och kaféer där du kan koppla av. Men Side är också rik på historia. Detta tar dig tillbaka till den klassiska antiken. Den romerska amfiteatern är därför definitivt värd ett besök! Beundra också Apollontemplet. Detta tempel är en av de vackraste lämningarna från den turkiska antiken och väl värt ett besök. Från Side kan du också enkelt göra resor till Antalya och Alanya, tack vare Sides centrala läge. Redo för lite vila och avkoppling? Dra dig sedan tillbaka till en av de många lyxresorterna och hotellen i Side. Du har redan läst den, Side är en av de mest mångsidiga städerna i Turkiet.

Bodrum, en av de vackraste städerna i Turkiet

Om du gillar Turkiet med medelhavsprägel, kom till Bodrum! Denna stad ligger nära den grekiska ön Kos och det märker man. I Bodrum kan du beundra de berömda vita medelhavshusen och köket har olika medelhavsinfluenser. Bodrum har många butiker, restauranger och terrasser där du kan koppla av. Var noga med att besöka Bodrums imponerande sevärdheter, som Halicarnassus-mausoleet. Eller beundra insidan av Bodrums slott. Detta slott är stadens symbol. Det råder heller ingen brist på nöjesalternativ: i Bodrum kan du dansa till de tidiga timmarna på Halikarnas disco. Detta är ett av de största utomhusdiskotek i Europa.

Izmir, turkisk stad vid Egeiska havet

Du kan flyga till kuststaden Izmir på bara fyra timmar. Här hittar du ett overkligt vackert fenomen, Pamukkale. Detta är en platå med naturliga varma källor. Ta ett bad i det underbart varma vattnet och slappna av helt. För mer spänning, gå genom Izmirs gator, bläddra i de många butikerna och beundra Agoras friluftsmuseum. Här hittar du den största samlingen av romerska ruiner! När kvällen faller, slå dig ner på en av terrasserna nära Izmirs klocktorn. Här kan du njuta av solnedgången, de vajande palmerna och det upplysta klocktornet i turkisk stil.

Ser du redan fram emot din semester till Turkiet? Välj sedan din favoritstad och boka ett underbart all inclusive-boende i Turkiet för optimal njutning!

Turkiet utflykter