Didim en magisk semesterort i Turkiet

Didim är ett distrikt i Aydın provinsen och också en stad med samma namn. Didim är en av de vackraste städerna i Egeiska regionen och en framväxande semesterort i Turkiet. Didim förtrollar besökarna med sin naturliga skönhet och arkeologiska platser. Didim historia går tillbaka till 8000 f Kr. Flera historiska byggnader kan hittas utspridda över hela staden. Fisket är bredvid jordbruk (vete och bomull fält) är en viktig inkomstkälla. Du bör definitivt prova på lokala rätter där fisk och skaldjur behandlas, dina smaklökar kommer att vara glada att svara. Didim fascinerar besökare med sina azurblå vatten och gyllene stränder och läckra Egeiska rätter. Didim tillstånd sedan urminnes tider i rampljuset, men har aldrig förlorat sin naturliga skönhet. Apollotemplet anor tillbaka till antiken är ett av de viktigaste kännetecknen i staden. Etablerat i Dydima som ansågs helig mark, denna fascinerande tempel fungerade som ett centrum för profetian.
En annan gammal stad i Didim är Miletos, som grundades 2000 år före Kristus. Miletos blev senare en av de största kuststäderna. Flera andra historiska höjdpunkter kan besökas i denna region. I museet av Miletus, kan du utforska regionens historia ur ett bredare perspektiv. Priene är en gammal bosättning nära staden. Med en historia som går tillbaka till den 7: e talet f.Kr., är Priene hem för många gamla strukturer såsom tempel Demeter, Athena, Zeus och Egypten och hus Alexander den store och den bysantinska kyrkan.
Ligger på stranden av azurblå Egeiska Didim har också flera gyllene stränder. Stränderna Altınkum och Akbük inbjuder dig att njuta av havet och solen. En pittoreska landskap, omgiven av olivträd och tallar och naturliga underverk som Lake Bafa är Didim också livsmiljö för många arter av fåglar.
 Didim är en av de centra där du kan hitta de färskaste skaldjur och den bästa olivoljan.
Tack vare det milda klimatet, kan du även under vintermånaderna, vattensporter och dykning.
Är du redo att upptäcka den magiska staden Didim, har staden redan många besökare förtrollade?. Bildas vid räcka av naturen och historien skapar Didim underhållning och oförglömliga stunder under olika festivaler.
Internationella oliv festival hålls i oktober, är att främja och bevarandet av olivträd, en av de viktigaste naturresurser i provinsen. Från flygplatsen i Izmir och Aydin, kan Didim nås med buss eller hyrbil.
Jag önskar er en trevlig resa in i hjärtat av naturen, där du faktiskt ska tillbringa din nästa semester i Turkiet.

Turkiet utflykter