Safranbolu en drömlik stad i Turkiet

Safranbolu är en drömlik stad av historisk betydelse, som ligger i Svartahavsområdet i Turkiet. Safranbolu tillstånd sedan år 1994 på World Heritage lista över Unesco. Safranbolu historia går tillbaka till antiken, det är en av de viktigaste städerna i många civilisationer. Som en av de viktigaste och vackraste arvet i provinsen Karabük är Safranbolu ligger i västra Svartahavsområdet. Safranbolu kan du se fina exempel på traditionell ottomansk arkitektur.
Safranbolu välkomnar alla som vill njuta av under en vistelse i den orörda naturen och spår av historien kommer att upptäcka. Safranbolu är känd över hela världen, inte bara för sina gamla artefakter, men också för dess historiska struktur påminner om den osmanska tiden. Husen i Safranbolu har bevarats i gott skick. Husen är centralt belägna och därifrån kan du utforska regionen. Husen byggdes under den ottomanska perioden, en av de stora civilisationerna som har påverkat Anatolian kultur. Husen i Safranbolu inspirerade byggandet av liknande bostäder i andra delar av Turkiet. Staden är en idealisk plats för att utforska den livsstil av förra seklet i detalj.
Naturligtvis måste du besöka basarer Yemeniciler, Bakırcılar, Semerciler och Demirciler, här kan du köpa traditionell konst och hantverk.
Hidirli från berget har du en utsikt över staden och den vackra naturen.
De Kaymakamlar museum belyser historia Safranbolu. Yoruk byn med sina kullerstensgator, är ett annat exempel på traditionell arkitektur. Om du vill veta mer om naturen, kan du göra en utflykt till Mencilis Bulak Cave och Tokatlı Canyon. Safranbolu erbjuder också en mängd lokala specialiteter. Slående namnet Safranbolu kommer från saffran, en produkt som tidigare handlades i Safranbolu.
Webbplatsen är också uppskattad för sina underhållande festivaler i augusti och september.
Du kan nå Safranbolu via flygplatsen i Ankara, bussarna går från den centrala busstationen till Safranbolu.
Betala ett besök i denna magiska stad belägen i en vacker natur.

Turkiet utflykter