Selçuk centrum för många civilisationer i Turkiet

Selçuk är centrum för många civilisationer, både heliga och historiskt sedan urminnes tider i Turkiet och friluftsmuseum i Izmir. Selçuk, med en historia som går tillbaka till 6000 f.Kr., är rik på värdefulla artefakter som illustrerar kultur och arkitektur av den antika staden Efesos, som ligger i regionen.
Selçuk som kommer hälsar din med en bris av Egeiska havet och de gröna träden, är också ett viktigt centrum för kristendomen. Skulle du inte vilja vara vittne den förtrollande atmosfären i Selçuk, där historia och natur möts.
Selçuk är en av de finaste och mest värdefulla delarna av staden Izmir, Selçuk inbjuder till en resa i tid av åtta tusen år sen till idag. Efesos måste du besöka, det är en av de viktigaste städerna i antiken. Antika ruiner och artefakter är väl bevarade i tusentals år. Denna gamla stad är hem för många oerhört värdefulla gamla strukturer. Många gamla verk som Temple of Hadrian, Celsius biblioteket, den antika teatern, Odeon, de terrasserade hus och mycket mer kan alla beundra. Artemistemplet, ett av världens sju underverk, det ligger nära den antika staden Efesos och det är den första tempel som byggdes av marmor. Detta tempel tillägnat gudinnan Artemis var ett viktigt religiöst centrum. Huset av Jungfru Maria, där Maria tillbringade sina sista år av sitt liv, är synlig bakom gröna träd. Huset ligger i de högre höjder över bergen Bulbul. Cave av de sju Sleepers, anses vara gömställe sju unga kristna i Efesos i romartiden. Du kan följa olika kulturer, ta till exempel kyrkan St Jean och Isabey Mosque.
Om du letar efter lite mer adrenalin, kan du även gå fallskärmshoppning i Selçuk. Selçuk är känd som en av de största friluftsmuseer i världen.
Selçuk är en idealisk destination för naturälskare som söker en kulturell semester. Skulle inte du vilja besöka området?
Izmir Adnan Menderes Airport är den närmaste flygplatsen till Selçuk. Sedan finns det flera möjligheter att nå Selçuk genom, lokala transporter, skyttlar, taxi eller egen eller hyrbil.

Turkiet utflykter