Bingöl stad i östra Turkiet

Bingöl är en stad i östra Turkiet och huvudstaden i den självbetitlade provinsen. Bingöl
(Översatt från turkiska tusen sjöar) är omgiven av berg och många glaciärsjöar. Bingöl ligger 144 kilometer öster om Elazig. Invånarna är huvudsakligen verksamt inom djurhållningen och jordbruket.
På senare tid har staden blivit ett populärt turistmål. Bingöl ligger i knät på de mäktiga bergen liknar en inkörsport till Anatolien.
Vart ska du gå om du är i Bingöl. Naturligtvis, den berömda flytande öar, en underbar gåva från moder natur. Ta tvåfiliga Bingöl-mus och efter ca 50 km ta avfarten till vänster, nära solhan. Genom denna väg kommer du till en insjö som uppskattas till 300 meter bred och 50 meter djup. Dammen ser ut som det hör till en sagovärld. Den har tre öar som flyter på vattenytan. En av dem har tre träd och andra är täckta med gräs.
25 km utanför centrum av Bingöl är en fantastisk skidort i Central-östra Anatolien. Skidan Kurucadag - Bingol ligger på en höjd av 1650 m -1998 m (Skillnad 348 m) och är populär bland nybörjare.
18 km nordost Bingöl, på motorvägen till Karliova i östra Anatolien i kurorten Kos. Från Ilıca hålla sig i rörelse på vägen till Erzurum. Stadsdelar Elmali och Sogukcesme är kända för sina rustika restauranger. Den favorit maträtt i regionen är i pannan stekt kött och även tillagas i en stenugn. Bingöl lokala restauranger som serverar traditionella rätter som Sorin, keldoş eller fyllda bulgur dumplings. Du kan också köpa nybakat pitabröd i bageriet rektangulära, läckra med en långsamt drog te.
Bingöl är en stor producent av honung. Vilda blommor av platåer beläget på hög höjd, av hög kvalitet honung. Det uppskattas att det finns över tusen honungsproducenter i staden, intill de otaliga amatör biodlare. I den orörda naturen av bergen nära Bingöl bor många vilda djur. Bingöl erbjuder ett antal jaktområden. Du bör gå på jakt efter rapphöna, kanin, morkulla, räv, fräknig rapphöns och vaktel.
Det finns inte många viktiga historiska byggnader i Bingöl. Kigi är en grön oas i nordöstra delen av staden, i det här distriktet är Seljuk moskén, den historiska bad och Kigi skola från de första åren av republikens värt ett besök.

Turkiet utflykter