Kilis kultur och kebab i Turkiet

Kilis är huvudstad i provinsen med nu mer än 70.000 invånare.
Kilis är en stad i sydöstra Anatolien och en stad som du måste besöka för sina historiska tumulus, slott och kebab.
24 km. norr om Kilis Ravanda slott står nära eponymous byn, på en brant sluttning. Den återstående delen är den interna delen av slottet.
Oylum Tumulus är en av de största gravhögarna i Anatolien, Syrien och Mesopotamien. Utgrävning utförda på Oylum Tumulus archeologists bringas i hänförelse. Upptäckten av den förlorade staden, bevisning som förelagts (en papyrus dokument från järnåldern), som profeten Abraham var en gång en av de boende. Utgrävningen var förstås tydligare om kalkolitiska tiden och regionens historia. Det finns gott om andra högar i staden.
Kilis är omgiven av olivlundar, vingårdar och fruktträdgårdar och en gräs matta. Naturens skönhet är unik och uppskattar folk Kilis under våren och sommaren.
Söğütlüdere Söğütlüdere är en rekreation och picknickområde under våren och sommaren. Det är favorit plats för invånarna i Kilis. I Söğütlüdere rinner vattnet från de norra backarna, denna gröna miljö är en viktig plats för en perfekt fest med kebab och olika rätter som är unika för köket i Kilis, särskilt under speciella helger.
Den närmaste flygplatsen är Gaziantep flygplats. Gaziantep flygplats ligger 40 km från Kilis.

Turkiet utflykter