Alanya vackraste stränderna i Turkiet år 2017

Alanya vackraste stränderna i Turkiet år 2017, i Medelhavet atmosfär. Alanya vik i Turkiet, klipporna, murar och torn reser sig ur havet, i gamla tider en riktigt fruktad pirat boet. År 37 f Kr. Marcus Antonius gav det som en gåva till den tidigare Provinshuvudstaden Killikiens Kleopatra. Så en historisk plats som nu har utvecklats till en mångsidig och livlig turistort. Alanya är cirka 135 kilometer öster om Antalya.
Sevärt: Alanya slott, var det under regeringstiden av pirater, Seldschucken och Byzanteinen byggde vidare. Byggnaderna fortfarande definierar ansiktet av den gamla staden. Red Tower en tegel konstruktion i hamnen, 33 meter högt. För närvarande används som etnografiskt museum. En gammal varvet från Sheldschuk perioden. Dessutom, den gamla staden med dess moské och Karawanserei. Damlatasgrottan, med en konstant temperatur på 22 ° C och 96% luftfuktighet, för att inte nämna det arkeologiska museet.
Stränderna: Stranden i Incekum. Detta sandstranden ligger 30 km väster om Alanya, på vägen till Antalya. Med sin fina sand, de grunda och klara vatten och moderna faciliteter gör det idealiskt för simning.
Damlatas stranden är framför grottan, vid foten av slottet i Alanya. Sanden är grov och blandas med småsten, men stranden är nära centrum av staden. Det finns också flera restauranger och kaféer.
Ulas stranden är på väg till Antalya, 5 km från Alanya. Trappsteg leder ner till den gyllene sandstranden, harmoniskt in i de naturliga terrasserna. Det är mycket populär bland turister och lokalbefolkningen. Här kan du njuta av vackra solnedgångar med Alanyas slott i bakgrunden. Platsen är också omgiven av många blommor och vingårdar. Stranden är även lämpligt för sportfiskare.
Alanya är en turistort och erbjuder sina besökare en Medelhavet atmosfär, vackra stränder, bra shopping, pulserande nattliv, basaren, det berömda slottet och allt i en vacker miljö vid foten av Taurusbergen.

Turkiet utflykter