Antalya en påtaglig drömsemester i Turkiet 2017

Antalya, omgiven av berg och Medelhavet erbjuder många möjligheter att fly från vardagen. Genom idrott, kultur, shopping eller bara koppla av vid havet, avkoppling garanteras. I provinsens huvudstad, där cirka 300 dagar om året solen skiner, hem till nästan en miljon människor. Huvuddelen av befolkningen är inte infödd, men beror på en blomstrande turism dras från andra provinser till Antalya i syfte att sörja för sin försörjning och samtidigt fortsätta att njuta av staden. Inte undra på, eftersom Antalya ibland beskrivs som konkret dröm. En kust full av citron, apelsin, banan och avokado planteringar, palmer och grönsaksfält, kärleksfullt restaurerade hus och vindlande gator, se till att denna beskrivning är motiverat.
Förutom bergsklättring, jakt, ridning och utflykter till de många historiska platser i regionen, kan också praktiseras alla typer av vattensporter. Under månaderna mars och april, förvandlar Taurusbergen till en riktig skidort, då de tävlande kan ta ett uppfriskande dopp i Medelhavet. Provinsen är också rikt på naturliga och historiska skatter.
Sevärd är den gamla hamnen i Antalya med den intilliggande gamla stan "Kaleici". "Kaleici" har en vacker hamn, där fler och fler båtar heden. Mittemot hamnen är ett nöjescentrum, intill flera turist butiker finner intressanta sniderier, mattbutiker och restauranger. Tio kilometer väster om centrum i staden Antalya är tyst och miljö Setur Marina.
Det arkeologiska museet innehåller en omfattande samling av artefakter från alla kulturer som har levt i Antalya-regionen samt en märklig samling av etnologiska utställningar. I Atatürk Museum på displayen är artefakter av grundaren av den turkiska republiken.
Under hösten film och konst festival "Altin Portakal" hålls. Filmfestivalen är för både deltagare och besökare en speciell attraktion. Den årliga smyckeutställning är värt ett besök.
Vem vill lämna ett land utan att ta en souvenir?. Särskilt i Kaleici, men även i butikerna på Cumhuriyet- och Atartürk Boulevard, kan du köpa utsökta smycken, mattor och lädervaror. En unik attraktion är frukt- och grönsaksmarknaden med sin underbara räckvidd och inte bara för vegetarianer, men också fotoentusiaster kan skjuta en vacker bild.
Antalya Regionen erbjuder en mängd av naturliga och historiska platser. 14 km norr om Antalya, kan du uppleva hur det känns att gå bakom ett vattenfall. På väg till Lara beach häller vatten från 40 meter ut i havet, även imponerande är de vackra vattenfall Kursunulu.
Lara Beach ligger 12 kilometer öster om staden och är uppskattad för sin mycket fin sand. På östra sluttningarna av Can-berget, cirka 30 kilometer från Antalya, finner man de Kocain grottor, här bodde 150 000 år sedan alla människor. Det är den äldsta upptäckte bostadsområdet Turkiet.

Turkiet utflykter