Finike ett spa med turkiskt charm

Den pittoreska staden Finike tillhör provinsen Antalya och ligger direkt vid Medelhavet i södra Turkiet. Finike är inte lika känd som många andra semesterorter på den turkiska kusten, och har därför behållit sin ursprungliga turkiska charm och personlighet. Förutom kan hittas ett antal hotell i Finike också flera mysiga pensionat. I den östra delen av stadens långa stränder inbjuder dig att bada, medan vikarna väster om Finike upptäcker alltid något nytt. En speciell händelse för någon semester i Finike är ett besök på den veckovisa marknaden. Förutom färska frukter och grönsaker, kommer du att hitta getost, oliver och andra turkiska specialiteter. Alla dessa läckerheter kan du prova på marknaden. Så ett besök på marknaden blir snart en kulinarisk upplevelse. Tack vare de förmånliga priser, behöver du inte oroa dig för din semester budget.
För semesterfirare intresserade i historien om Turkiet är uppenbarligen något på gång. Bara tio kilometer bort, i staden Lymra gamla rester av gamla murar bevarade. Sedan finns ruinerna av en gammal teater och Akropolis. Lite söderut hittar du sarkofag Perikles. Om du kör lite längre till staden Arykanda beundra en gammal vatten, en gammal skola och många monumentala gravar.
Semester i Finike med sin egen ursprungliga stil är en absolut insider tips, men vem vet hur lång tid det kommer att förbli så? Turkiet älskare som gillar att njuta fullt ut av fred, lugn och kulturell mångfald, är Finike särskilt värdefullt.

Turkiet utflykter