Anamur historiska staden på den turkiska rivieran

Den turkiska rivieran är mer än 120 kilometer lång och sträcker sig från södra Turkiet. Du hittar också speciella städer som Anamur, som ligger på samma udden. Anamur anses vara en historisk stad belägen mellan Antalya, Alanya och Mersin. Därför kan du enkelt få tillgång till och njur långt från turist hotspots i landet. Ändå Anamur förblir immun mot internationell turism. Hittills är det främst lokala turister som tillbringar sin semester i Anamur.

Kuststaden ligger bara 79 kilometer från Cypern i södra delen av landet. Ön Cypern stenar du kan observera under ljusa dagar med blotta ögat. Anamur har cirka 35.000 invånare, var Anamur byggdes 1228 av Seljuksen, men därefter övertogs av ottomanerna. Staden utvecklats under århundraden i en utväg som erbjuder mer än bara ruiner och en lång sandstrand. Den tysta staden har flera sevärdheter och särskilt av det begränsade antalet turister är en semester i Anamur ännu mer intressant. Ett besök kan ta till grottan Kosekbuku som fanns 225.000 år i den närliggande skogen Kosekbuku Magarasi.
Grottan är lämplig för terapeutiska ändamål, med hela året temperaturer högre än 18 grader Celsius. Stalaktiter är unika och mångsidiga. En unik byggnad är också Ala Kopru, en bro som byggdes av Prince Karamanoglu i 1230. Det ligger bara några kilometer från staden på en höjd av 19,56 meter och leder till Cape Anamur.

Cape Anamur och erbjuder intresserade djurälskare av en stor koloni av oäkta sköldpaddor (Caretta caretta). Den turkiska rivieran har den största koloni av Turkiet och välkomnar varje år mer än 50.000 unga sköldpaddor. Munksälen lever i grottor vid kusten.

Den turkiska rivieran på Cape Anamur bäst kan nå via flygplatserna i Antalya och Adana. Cape Anamur med sina många lägenheter i Iskele perfekt för familjer som vill njuta av Rivieran.
De privata banan och jordgubbar odlingar runt staden inbjudande att äta tropisk frukt. Taurusbergen ligger direkt framför staden och erbjuder berg älskare och vandrare ett fantastiskt landskap.

Turkiet utflykter