Manavgat fina resort på den turkiska rivieran

Kustområdet mellan Antalya, Side och Alanya är känd som den turkiska rivieran. Bland de största städerna är bredvid kända turist städer städerna Manavgat och Serik. Medan Serik mer är ett transit stad på huvudvägen till Side och Alanya, är Manavgat definitivt värt ett besök.


Från Antalyas flygplats ca 75 km, leder resan genom apelsinlundar och granatäpple planteringar. I bakgrunden kan du se Taurusbergen, vars toppar är även täckt av sommaren med ett lager av snö. Den turkiska rivieran bestäms av många jordbruksområden. Manavgat ligger på floden. Floden fungerar som en utgångspunkt för båtturer från centrum.

Manavgat du först märke till den stora moskén med fyra minareter. Om du inte kommer under bönestunder och följa klädkoden, kan du även besöka moskén.
Bron över Manavgat River är en idealisk utgångspunkt för en promenad.
Härifrån är det inte långt till marknaden, vilket är mycket populär bland lokalbefolkningen och turister. Förutom typiska turkiska mat och guldsmycken kan du köpa främst kläder på marknaden.
En semester i regionen sidan utan ett besök på marknaden är otänkbart för mig. Marknaden hålls på måndagar och torsdagar, med marknaden på måndag är störst.
Under bron längs floden finns många fina fiskrestauranger, som främst tjänar lokala köket.

Här är de kajer för kryssningsbåtar till de berömda vattenfallen i Manavgat.
Under högsäsong är det mycket trångt, många turister och turkar som försöker att sälja sina varor och biljetter. De två vattenfallen är inte mycket stora, men väl värt ett besök. Under lågsäsongen är mycket tystare och mer avslappnad och kanske på grund av det starkt rekommenderat.

Även den turkiska rivieran är cirka 120 kilometer lång, kan du enkelt utforska det själv. Med den typiska turkiska dolmus transport reser lätt från plats till plats. Du kan också ta den bekväma bussen, bör du gå av huvudvägen och sedan växla till dolmus.

Från Manavgat kan nås snabbt Side, med sin vackra gamla staden och amfiteater i Aspendos. Aspendos imponerar varje turist genom sin storlek, finns det också ges regelbundna opera eller balett.

Manavgat är ett mycket populärt resmål och med 12 soltimmar under sommarmånaderna också mycket varmt. Det har också utmärkta stenstränder
Manavgat ser också en tydlig ökning av antalet snösparvar.

Turkiet utflykter