Adrasan Turkiet ligger på en idyllisk vik

Adrasan ligger cirka 90 kilometer sydväst om Antalya, på Lycian kusten av Turkiet. Adrasan är alltså ganska långt från massturism utgjorde en del av den turkiska rivieran.
Namnet Adrasan, enligt forskare distraheras från luviska, ett språk som talas i delar av Anatolien och senare norra Syrien.
Enligt lokalbefolkningen Adrasan kommer från turkiska och betyder helt enkelt "mellan öarna." Sedan 60-talet, är det officiella namnet på Adrasan "Cavuskoy" byn kaptenen. En stad som ofta används i Turkiet. Staden Adrasan försökt i flera år för att få tillbaka det gamla namnet, men ändå ingen nytta.

Adrasan är en landsbygd, är jordbruket den största inkomstkällan för ca 3000 invånare. En moské, polisstation, snabbköp, frisör och några tehus för män i centrum av byn. Varje söndag, en basar hålls intill grundskolan, kan du vara grönsaker, frukt och honung, billiga kläder och krimskrams att köpa för dagligt bruk.

Som vanligt, vid kusten finns också i Bay of Adrasan odling av jordbruksprodukter främst i växthus. De viktigaste grödorna är paprika, tomater och zucchini. Dessutom fler granatäpple odlingar anges.

Turism Adrasan har faktiskt lika utvecklad som i närliggande Cirali.
Den idylliska viken har lyckligtvis skonas från stora hotellkomplex. Du kan bo i mindre hotell och pensionat. Tyvärr har en byggrätt nyligen godkänts och det kommer inte att dröja länge innan denna vackra bukten är täckt med stora hotell och all inclusive tempel.

Fram till dess Adrasan är värt ett besök för naturälskare, dykare, fiskare, kulturälskare och vandrare. Dessutom lutar den två kilometer långa vita sandstrand försiktigt i havet och är därför populär bland barnfamiljer.
Adrasan fungerar som utgångspunkt för många vandrare av "Lycian Way", en lång vandringsled i Turkiet att vara en del av Lycian kusten.

Turkiet utflykter