Cirali oas av lugn i Turkiet

I början av 90-talet, Cirali högst en apelsinlund och en wild pitch för internationella backpackers. Cirali ligger ca 80 km väster om Antalya och ca 30 km söder om Kemer och endast förbundna med en sju kilometer lång, krokig grusväg till resten av världen. Cirali erbjöd natur freak och backpackers en plats att stanna, för att vila från den mödosamma resa genom Anatolien. Här reser erfarenheter utbyttes och delade hemliga tips.

Stranden med en bredd som sträcker sig från 50 till 100 meter, är en blandning av fin sand och småsten.

Samtidigt vände grusvägen till en krokig asfaltväg, det finns flera små livsmedelsbutiker vid infarten till byn och du hittar några restauranger på stranden.

Med en befolkning på 1000 invånare, har byn en turist kapacitet på 1500 bäddar, huvudsakligen pensioner drivs av en familj, men det finns också några lyxiga små hotell.

Utvecklingen i Cirali har sitt rykte som en oas av lugn i den moderna, bullriga turism till deTurkse Riviera ingen skada skedd.

Varje Turkiet resenär, som kors och tvärs i landet har rest kommer att bekräfta att det finns inte många platser i Medelhavet, med undantag av bukten Cirali och grann Adrasan Bay, som är så vacker plats, men kunde inte undgå kopplingar från massturismen.
Projektet med Världsnaturfonden för att skydda Caretta Caretta sköldpaddan är oftast att skylla.

Varje sommar, under månaderna juni, juli och augusti, Caretta Caretta sköldpaddorna vet ofelbart hitta stranden, inklusive Cirali och angränsande vikar. Zegraven ett djupt hål och dölja sina ägg. Cirali hitta detta spektakel främst i den norra delen av den 3,5 km långa stranden. Speciella grupper patrullerar regelbundet stranden och lyfta fram och skydda bon med mesh. Efter ca 50 dagar för att lämna den lilla Caretta Caretta sköldpaddor häckar på väg till havet. Många besökare till Cirali låt detta spektakel inte att passera dem.

Cirali turism i en ren form, små, värdshus inbäddat mellan apelsinträd och höns strövar fritt på gatorna.

Turkiet utflykter