Bozburun halvön söder om Marmaris

Den halvön Bozburun ligger söder om den livliga staden Marmaris. Detta läge vid den sydligaste spetsen av Egeiska kusten av Turkiet är ett av de mest orörda områdena i södra Turkiet.

Om du vill ha lugn och ro under din semester, kan jag rekommendera Bozburun halvön. Den använde vikar och platser på halvön särskilt populär bland seglare, men eftersom de tidigare ojämn, smala grusvägar har uppgraderat till asfalterade vägar, du kan sömniga byar även nå med bil.

De få fornlämningar, som du kan utforska här är orörda och vilda. Bland resterna av de gamla avvecklings Thyssanos är delar av stadsmuren, spår av fundament och på baksidan av kullen ruinerna av en vägg. Ovanför byn Bozburun på Asar kullen är ruinerna av uppgörelsen Larymna. Stigningen tar ca 30 minuter. Delar av stadsmuren och ruinerna av gravarna är spridda över landskapet. Från kullen har du en underbar utsikt över Bozburun.

Den mest kända platsen för Bozburun halvön är staden på västkusten. Den tidigare dykare svamp och fiskeby det har anpassat sig till kraven från seglare och båtägare. Runt hamnen finns flera restauranger, stormarknader, souvenirbutiker, ett postkontor, en tvätt, apotek och några boenden. Varje tisdag hålls en basar i byn Bozburun.

 Bozburun är också känd som ett viktigt centrum för varvsindustrin. Här berömda Gulets är byggda av flera små familjeföretag. Gulets är den massiva, tunga träskepp, med turister på utflykter för att uppleva en stor upplevelse. För sommarsäsongen, måste båtarna vara i drift, varje hösten Bozborun hitta gulet internationell festival.

Sydost om Bozburun är byn Sogut, som har i stort sett orörd av turism. Sogut är en bebyggelse på landsbygden, spred två vikar. Runt dockan rätt på vattnet, några restauranger som väntar på hungriga seglare.
I södra delen av halvön Bozburun är byn Taslica. Den lilla bergsbyn har bara turister som passerar igenom. Dricker ibland passerar vandrare en svalkande drink i den lokala tehus, de är en välkommen förändring i det dagliga livet för lokalbefolkningen.

Turkiet utflykter