Kekova en vacker region i Turkiet

Kekova är verkligen en vacker plats i Turkiet. Kekova är mer än bara ca 7 km lång ö mellan Kas och Demre mittemot slottet Simena. Hela regionen av kustremsan ingår även byarna Nestlé och Kaleköy.

Jag älskar platsen, är det så vacker och avkopplande. Det är inte konstigt att det är så populärt med seglare. Den brittiska kungliga familjen inte kommer att glömma. Prins Charles var för några år sedan med Camilla och hans söner.

Med bil kan du nå Kekova genom att ta avfart på motorvägen Kas-Finike och 19 km enhet till Nestlé. Du kommer att passera byn Kılıçlı, som ligger i en dal. Kılıçlı är en av de få platser i Turkiet där du ibland kan se några icke turist kameler.
I Ucagiz, kan du hyra en båt.

Kekova är också ofta ingår i en mängd olika dagsutflykter från Demre, Kas eller Kalkan från. Ofta du får på en båt med en glasbotten, så att du enkelt kan se det sjunkna gamla byggnader och väggar. Regelbundet stannar vi för simning, särskilt ta snorkling.

Nestle är en liten pittoresk fiskeby och hamnen i regionen, det är fortfarande en ganska sömnig och avslappnad plats. Det har många bra fiskrestauranger på hamnen, gamla vita byggnader täckta med bougainvillea och små presentbutiker. Du kan besöka några av ruinerna av Teimiussa, genom att gå till östra sidan av hamnen. Det finns ett antal lägenheter, som dock snabbt ockuperade under sommarmånaderna, så boka i förväg. Nestle är populär bland seglare och båtfolk, men med vandrare, efter den långa vandringsled, leder Lycian vägen förbi byn.

Kaleköy kan nås med båt, under en utflykt i Kaleköy ofta stoppas för en kopp kaffe eller ett mellanmål, sedan vandra genom de slingrande gatorna, se slottet och Lycian sarkofager. Det är en mycket pittoreska lilla plats och en av de kaféer, den bästa hemlagad glass som jag någonsin har ätit och det är inte långt ifrån där kommer förtöja båten.

Turkiet utflykter